Doi antreprenori romani, Andrei Botescu si Alexandru Manda s-au gandit ca ideea resuscitarii unui brand romanesc precum Pegas merita tot efortul.

bicicleta Pegas

Designul noului Pegas este modern (aduce aminte de low ridere titrate, vazute mai mult prin afara), dar tine foarte mult cont si de linia clasica.

bicicleta Pegas

Noile biciclete vor fi lansate mai intai in serie limitata, dar exista si planuri pentru productia de serie.

bicicleta Pegas

Cum ai decis sa readuci pe piata bicicleta Pegas?

Am avut acesta initiativa in momentul in care am constatat ca nu se mai fabrica aceasta bicicleta a copilariei care pentru cei din generatia noastra are o valoare sentimentala deosebita si ca piata e foarte polarizata intre lucruri f ieftine si de proasta calitate si biciclete de import foarte scumpe.

Pe langa dorinta de a oferi un produs de calitate pentru clasa medie de cumparatori, Pegas nu este doar un proiect comercial ci si unul social.

E un fel de incercare de reeditare a copilariei din perspectiva zilelor noastre si in acelasi timp o invitatie adresata tuturor celor are mai nutresc ceva sentimente pozitive fata de Romania, respectiv trecutul prezentul si viitorul ei, de a genera sau regenera o identitate nationala urbana pe care am pierdut-o datorita orientarii exclusive catre brandurile si valorile dezvoltate in alte tari.

Ce amintire din copilarie ai legata de bicicleta Pegas?

Imi amintesc cum ma plimbam zilnic in parcul Circului cu bicicleta mea cu coarne lungi verde cu sa alba, cum ma ridicam pe o roata sau cum puneam plastic la spitze pt. a auzi un ticait simpatic. Imi amintesc cat m-am rugat de parinti si cat am plans pentru a obtine bicicleta si cum la inceput nu ajungeam la sa si puneam o pernutza pe cadru ca sa merg cu ea. Imi amintesc senzatia extraordinara pe care o aveamcand imi lasam coarnele in fatza si megeam aproape culcat.

Unde o sa se comercializeze si cat o sa coste?

Bicicletele se vor comercializa la atelierul nostru din fosta cladire Ciclop, din Bd Magheru si online direct de pe pagina de facebook bicicletelepegas sau pe site www.bicicletapegas.ro.

De asemenea vom publica in curand o lista de colaboratori unde vom oferi spre vanzare bicicletele in toate marile orase din tara. Preturile sunt intre 1100 si 1300 de ron in functie de dotarile cu care vin bicicletele.

bicicleta Pegas

Cateva poze ale noului Pegas mai jos, mai multe informatii pe siteul oficial si pe pagina de Facebook