cine nu a fost in tinerete fan al nonconformistului rocker britanic sau a ratat primul concert pe care acesta l-a sustinut la Bucuresti a avut ocazia duminica seara sa recupereze timpul pierdut.

Un rebel fara cauza, un pionier al punkului si un simbol al punk rock-ului anilor '80, un superstar din toate punctele de vedere, Billy Idol le-a oferit fanilor aproape doua ore de adrenalina maxima sub forma unui show exceptional care a fost savurat deopotriva de mai multe generatii, de la melancolici trecuti de prima tinerete sau adolescenti la copii de gradinita adusi la Arenele Romane de parintii care au crescut cu hiturile lui.

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Neobosit, cu o energie care nu tradeaza deloc cei aproape 60 de ani ai sai, Billy Idol s-a dezlantuit pe scena din Bucuresti alaturi de partenerul sau, genialul chitarit Steve Stevens, si de ceilalti membri ai trupei: Stephen McGrath (bass), Billy Morrison (chitara ritm), Erik Eldenius (tobe) si Paul Trudeau (clape). Acestia au electrizat spectatorii inca de la prima piesa din concert, "Postcards from the Past", pentru ca mai apoi sa le ofere tuturor celor prezenti o seara de neuitat. Nu au lipsit hiturile “Cradle of Love" și "Dancing With Myself", "Flesh for Fantasy", "White Wedding" si "Ready, Steady, Go!", "Sweet Sixteen" sau "Whiskey and Pills" si "Eyes Without a Face", piese pe care fanii au dansat si au cantat molipsiti de pasiunea si vitalitatea solistului.

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Dincolo de prezenta glamour cu celebra sa vesta de piele desfacuta in fata si de miscarile energice si provocatoare, dincolo mixul de hituri punck si balade rock, Billy Idol si-a fermecat fanii, daca mai era nevoie, si prin dialogul spumos si stilul in care a adaptat versurile unor piese la orasul care era pur si simplu la picioarele lui.

"Daca as avea ocazia, as invita Bucurestiul la dans", a cantat la "Dancing With Myself” cel care este in acest moment pe locul 55 in topul celor mai sexy 100 de artisti din lume. Lucru care s-a vazut si pe scena de la Arenele Romane, cand si-a scos geaca neagra de piele si a ramas la bustul gol, trimitandu-le bezele admiratoarelor din primul rand carora le-a oferit in dar bete de tobe si pene de chitara. Si la "L.A. Woman", melodie a formatiei The Doors, Billy Idol si-a impresionat fanii, transformand melodia in "Bucharest woman".

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Billy Idol

Nici chitaristul Steve Stevens nu s-a lasat mai prejos. In afara de parada modei pe care a facut-o cu instrumentele lui colorate (fie cu sclipici, fie fucsia), Stevens si-a amuzat fanii imitand jocul de scena al lui Angus Young ori cantand la chitara cu dintii, asemeni lui Jimi Hendrix, impresionand apoi audienta cu solo-urile lui exceptionale, de la "Over The Hills And Far Away” si "Stairway to Heaven" la acorduri clasice spaniole.

Dupa "Rebel Yell", cu un Billy Idol la bustul gol, care a starnit suspine in randul admiratoarelor, a urmat bis-ul, cu "White Wedding" si "Mony Mony", piese care au pus punct unei seri de-a dreptul incendiare.

Billy Idol

Billy Idol

Membru al trupei Bromley Contingent, Billy Idol a fost vocalul popularei formatiei britanice de punk Generația X din 1976 pana in 1981 cand trupa s-a destramat ", fiind totodata unul din primele staruri lansate de MTV. Dupa ce a renuntat la cursurile Universitatii Sussex (pe care a urmat-o doar un an), rockerul britanic si-a incercat norocul in America, unde s-a imprietenit cu chitaristul Steve Stevens, urmand cele mai celebre hituri care au facut istorie timp de mai bine de 30 de ani. Anul acesta, in luna octombrie, Billy Idol isi va lansa autobiografia “Dancing with myself”, dar si primul album de studio din 2005 incoace.

Billy Idol

Billy Idol

Dupa concertul sustinut duminica seara la Bucuresti, Billy Idol va canta in acestas seara la Cluj-Napoca, iar apoi isi va continua turneul la Viena, Dresda și Luxemburg.