Show-ul face parte dintr-un amplu turneu, intitulat “An evening with Dream Theater – Along for the Ride Tour 2014”. Conceptul show-ului este de a introduce fanii total in lumea Dream Theater, purtandu-i intr-o incursiune muzicala ce va cuprinde toate hit-urile trupei.
Conform organizatorilor concertului, artistii promit o experienta incredibila, "cea mai intensa de pana acum". Din acest motiv au pus la punct o productie grandioasa, pe care o vor prezenta fanilor din Romania.
"Va fi un show profund, cu stimuli atat auditivi, cat si vizuali, iar publicul va simti ca a intrat in dimensiunea Dream Theater din prima clipa. Sunetul inegalabil al muzicii Dream Theater va fi potentat de efecte tehnice, show de lumini si imagini video, care vor crea o atmosfera incredibila si indimenticabila." - se mai arata in comunicatul de presa al evenimentului.

De peste un sfert de secol, Dream Theater sustine turnee lungi in toata lumea, uimind de fiecare data fanii cu show-uri din ce in ce mai mari si mai complexe. Trupa este renumita pentru componenta sa, din care fac parte instrumentisti ilustri, premiati de revistele de specialitate. Anul trecut, Dream Theater a lansat cel de-al 12-lea album din cariera, cu Mike Mangini integrat de la inceput in procesul creator. Albumul a fost primit cu entuziasm de public si de critici, care l-au numit: “Exceptional, un album care te trimite intr-o alta dimensiune muzicala, un taram cosmic rezervat celor mai buni”.
In prima saptamana de la lansare, albumul a ajuns pe locul 7 in topul Bilboard 200, devenind a doua cea mai buna pozitionare din istoria trupei. La sfarsitul anului, single-ul “The Enemy Inside” este nominalizat la Premiile Grammy, categoria Best Metal Performance, devenind a doua nominalizare la Grammy din istoria trupei. Piesa a intrat in topul Billboard Hard Rock Albums direct pe locul 1.

Pe 28 iulie 2014, la Romexpo, accesul publicului la eveniment va fi permis de la ora 18.30, iar show-ul va incepe la ora 20.00.
Din respect pentru public si pentru ca fanii sa experimenteze cu adevarat show-ul Dream Theater, organizatorii au scos in vanzare un numar limitat de bilete, la trei categorii de pret. Astfel, la categoria VIP sunt disponibile doar 300 de bilete cu loc, la pretul de 460 de lei pe bilet; Categoria Golden Circle dispune de 2000 de bilete, la pretul de 220 de lei pe bilet; iar la categoria Normal Circle vor fi puse in vanzare 8000 de bilete la pretul de 140 de lei pe bilet.

Biletele se vor pune in vanzare marti, 11 martie 2014, in reteaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro.
Evenimentul “An evening with Dream Theater – Along for the Ride Tour” in Romania este organizat de Phoenix Entertainment.