Indiferent de zona pe care o dorești pentru locație, este important să te asiguri că se ajunge ușor la ea și că oamenii au suficiente motive să se cazeze acolo. Cabana poate fi folosită și de tine odată ce îți întemeiezi o familie și decizi că ai nevoie de un loc de vacanță. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști înainte de a trece la treabă:

Stilul cabanei

Înainte de toate, trebuie să te hotărăști ce fel de cabană vrei să ai. Aceasta poate fi una de dimensiuni mai mari, asemănătoare unui motel, cu mai multe camere și sală de mese, sau una în stilul unei case. Cea mai mare influență asupra deciziei o va avea bugetul, dar și timpul pe care îl ai la dispoziție. Dacă vrei să construiești un mic motel, vei avea nevoie de personal pentru îngrijire, curățenie și recepție. O casă, în schimb, poate fi gestionată chiar de tine cu ajutorul platformelor online și al site-urilor de specialitate.

Facilitățile

Zonele retrase din pădure nu oferă, de cele mai multe ori, posibilitatea racordării la instalația de apă sau de gaze. În acest caz, va trebui să apelezi la metode alternative care vor permite construcției să ofere și facilitățile de care are nevoie orice musafir. Căldura se poate realiza prin sobe pe lemn și șeminee, iar pentru instalația de apă poți recurge la ajutorul unei pompe submersibile. Dacă vrei să implementezi și soluții prietenoase cu mediul, panourile solare vor alimenta cu energie întreaga cabană. Chiar dacă prețul acestora este destul de ridicat, poți aplica la programul de indemnizații de la stat. Vei putea să reduci astfel din costuri și să găsești o soluție chiar și pentru cea mai izolată zonă din natură.

Materialele

Materialele de construcție trebuie alese cu gândul la cele mai nefavorabile condiții meteo. Vijeliile, ninsoarea puternică sau grindina sunt des întâlnite în zonele de munte, iar schimbările climatice fac vremea imprevizibilă. Trebuie să acorzi atenție specială tipului de lemn folosit, fundației și izolației, pentru ca tu și oaspeții să vă simțiți în siguranță în orice moment al zilei și al anului.

Poziționarea

Locul în care alegi să pui bazele cabanei trebuie să fie determinat de felul în care vrei ca aceasta să fie folosită. Ea poate fi localizată într-o zonă cu mai multe case, într-o vale sau chiar izolată în pădure. Dacă o dai în folosință pentru atracțiile din zona respectivă, ar trebui să se afle cât mai aproape de acestea, pentru ca turiștii să nu parcurgă distanțe foarte mari în fiecare zi. Ei vor fi atrași de cazările care îi scutesc de distanțele lungi dintre atracțiile principale și casă. În schimb, dacă vrei să închiriezi cabana pentru drumeții în inima pădurii și pentru grupuri care caută o oază de liniște, va trebui să cauți o zonă cât mai puțin populată. Oamenii în căutare de aventură nu vor avea nevoie decât de câteva poteci și un drum forestier pe care se poate trece cu mașina.

Nu va fi ușor să deschizi o astfel de afacere dacă trebuie să construiești de la zero cabana, dar dacă ești decis să faci acest pas, dă o șansă ideii tale. Vei fi surprins, poate, de cât de multă pasiune trebuie să ai pentru un astfel de proiect și vei învăța lecții valoroase pe parcurs. Nu uita să privești cabana ca pe un sanctuar confortabil, primitor și mai puțin ca pe un hotel.

Sursa foto: pexels.com