Încă de la sfârșitul primului război mondial când cămașa albă a devenit modernă și populară, fiecare casă de modă și fiecare stilist au căutat metode prin care să o facă cât mai interesantă și mai ușor de observat într-o mulțime aflată la un eveniment de zi sau de noapte.

În fapt, purtarea cămășii albe este mult mai accesibilă decât am crede, dacă ținem cont de o serie de elemente pe care le putem adăuga. Sintetizând, am putea extrage câteva moduri de bază pentru a o purta:

1. Clasic

Ești decis că vrei să le arăți celor din jur stilul tău elegant, atunci adaugă cămășii albe o pereche de pantaloni negri și o cravată neagră sau gri. Dacă îți dorești să rămâi formal este în regulă să nu adaugi un sacou, dar ar fi bine să păstrezi și un număr cât mai redus de accesorii.

2. Casual

Este varianta cea mai accesibilă fiecăruia dintre noi: o pereche de blugi de calitate, o cămașă albă cu mânecă lungă (pe care le poți ridica) și o curea maro de piele. Pentru a completa această opțiune, poți adăuga o pereche de ochelari. Dacă vremea de afară este răcoroasă, poți alege să adaugi și o geacă neagră de piele. Cu siguranță o astfel de ținută va atrage privirile celor din jur.

3. Casual (de vară)

Ținuta pentru care poți opta când mergi la un grătar cu prietenii sau la o plimbare pe plajă și care îți va da un aer atât casual, cât și elegant este formată dintr-o cămașă albă (tot cu mânecile ridicate), o pereche de pantaloni trei sferturi de culoare bleumarin (sau albastru închis), o curea maro și o pereche de pantofi tot maro. Niciodată, vara, nu sunt recomandați nasturii negri la cămașă – mai bine adăugați un ceas și o pereche de culori, astfel încât să puteți păstra spiritul de vacanță.

Indiferent de stilul pe care l-ai ales, este important să alegi o camașă albă care se potrivește structurii tale corporale: să nu fie mai largă, nasturii să se potrivească bine formei pieptului, iar mânecile nu ar trebui să fie prea strâmte sau lungi (să depășească încheietura) astfel încât să permită o mișcare cât mai comodă.