Intre emotia admiterii si cea a licentei, o parte a studentimii romanesti traieste in fiecare toamna febra gasirii unui loc de cazare.

Pentru norocosii care prind, spre exemplu, unul din cele peste 5000 de locuri in camine puse la dispozitie de Universitatea Bucuresti (total insuficiente pentru numarul sudentilor din provincie) o camera de camin poate costa intre 80 si 1500 lei/luna, pe alocuri si mai mult. Iar conditiile au ramas in mare parte ca pe vremuri, prin urmare, chiria modica poate veni la pachet cu o camera nerenovata, saltele insalubre, gandaci si bai la capatul culoarului.

Cu toate astea, functioneaza in continuare acea mafie a caminelor si indiferent daca vorbim despre administratori sau chiar studenti, locurile in camere se vand la inceput de an pe bani frumosi. Sumele variaza intre 200 si chiar 1000 de euro (in caminele de la Medicina). Sa vedem care ar fi alternativele...

Camine particulare

O viata de camin cu promisiunea unor conditii mai bune decat in caminele de stat este oferita de cele private. Ceea ce atrage dupa sine si mai multi bani de scos din buzunar.

Citeste tot articolul despre "camine private sau apartamente", aici, pe orasulm.eu