Nick Drydakis, de la Institutul de studiu al muncii din Grecia, a ajuns la aceste concluzii după ce a analizat rezultatele unui sondaj efectuat în 7.500 de gospodării din Grecia.

Respondenţii au oferit informaţii legate de frecvenţa actelor sexuale, slujbă, salariu şi orele de muncă efectuate săptămânal, citat de huffingtonpost.com.

Este important de reţinut că studiul cercetătorului grec nu indică faptul că o frecvenţă mai mare a actelor sexuale aduce o mărire de salariu. În schimb, studiul a arătat că cei doi factori - activitatea sexuală şi salariile mari - sunt corelaţi.

Astfel, persoanele care fac sex frecvent tind să fie mai fericite, să aibă o încredere de sine mai mare, o capacitate de raţionament mai mare şi este mai puţin probabil ca acestea să fie deprimate.

Studii anterioare au arătat că angajaţii cu probleme de sănătate tind să aibă salarii mai mici din cauza lipsei de productivitate şi, în unele cazuri, din cauza discriminării.

Potrivit noului studiu, o activitate sexuală mai mare ajută oamenii să fie mai fericiţi şi mai sănătoşi. Iar oamenii fericiţi şi sănătoşi tind să fie mai productivi şi să realizeze astfel câştiguri mai mari.

Pe de altă parte, mai există un factor care ar putea explica legătura pozitivă dintre o activitate sexuală ridicată şi salarii mai mari. Persoanele care au salarii mari sunt mult mai dorite ca parteneri, ceea ce înseamnă că au o activitate sexuală mai mare.

Drydakis admite această posibilitate în cercetarea sa, dar susţine că nu există niciun studiu care să arate în mod direct această asociere.