Exista si cateva conditii: sa o bei simpla si in cantitati moderate!

Efectul instant de energizant se datoreaza cofeinei pe care o contine cafeaua, dar pe langa trezirea simturilor cafeaua iti mai aduce si alte beneficii.

1.O minte mereu in alerta si un creier sanatos

Dupa o noapte cu putine ore de somn o cafea tare e binevenita. Iti ofera doza optima de energie si scoate creirul din amorteala. In plus, are efecte dovedite de imbunatatire a memoriei. Cel mai important este faptul ca nu iti lasa creirul sa imbatraneasca. Cercetatorii au aratat ca substantele pe care le contine cafeaua au puterea sa creasca nivelul factorul de stimulare a coloniilor granulocitare care lupta impotriva bolii Alzheimer si au rolul de a forma conexiuni intre celulele creierului.

2. 2 cesti de cafea = un scut de protectie impotriva bolilor

Cafeaua ar putea fi numita, fara sa gresim, o bautura medicament. Asta daca luam in calcul numeroasele studii care au aratat cate boli pot fi prevenite prin consumul de cafea. Pe lista afectiunilor care pot fi tinute la distanta cu cel putin 2 cesti de cafea pe zi sunt:

cancerul de prostata
diabetul zaharat de tip II
cancerul de san
cancerul de colon Parkinson
astmul
calculii biliari
cariile
ciroza hepatica

 

3.Cafeaua tine depresia la distanta

Toanele si starile emotionale negative pot fi prevenite de cateva cesti de cafea pe zi. Asa sustin cercetatorii de la Harvard, care au descoperit ca in cazul femeilor, cu cat consumul de cafea este mai mare, cu atat sunt mai putine sanse sa sufere de depresii.

Citeste aici continuarea articolului