Potrivit unui studiu comandat de producătorul finlandez Nokia, telefoanele mobile au devenit un accesoriu care creează dependenţă pentru utilizatori.

Persoanele care folosesc telefoane mobile, indiferent că acestea sunt smartphone-uri sau alte tipuri, îşi verifică gadget-urile la un interval de şase minute şi jumătate, conform studiului citat de publicaţia britanică Daily Mail.

Cu excepţia apelurilor date de pe telefoane, aceste dispozitive sunt verificate zilnic de 150 de ori de un utilizator, printre sarcinile îndeplinite pe telefon fiind regăsite activităţi precum: schimbul de SMS-uri, e-mail-uri şi ascultatul muzicii.

Chiar şi persoanele care nu dispun de un telefon inteligent îşi verifică aparatele destul de des, notează sursa citată. Tomi Ahonen, analist pe sectorul telefoniei mobile, a notat pe blogul său că persoanele care deţin telefoane primesc şi dau zilnic circa 22 de apeluri, 23 de SMS-uri şi verifică ceasul de aproximativ 18 ori.

Conform analistului, setarea unei alarme pe telefon, jocurile, schimbatul melodiilor sau utilizarea camerei foto sunt activităţi care intră de asemenea în categoria verificărilor pe care fiecare utilizator le face zilnic.

Analiza efectuată de Toni Ahonen vine după ce un alt raport a concluzionat faptul că verificatul prea des al telefonului mobil poate distruge relaţiile dintre oameni.