Barbatul a gasit in interior monede din aur si argint, valoarea totala a acestora fiind de aproximativ 2,5 milioane de dolari, potrivit Yahoo News.

Barbatul care a deschis seiful, David Molick, proprietarul unui atelier in care se confectioneaza chei si incuietori, a spus ca individul care aduna vechituri si deseuri l-a rugat in urma cu o luna sa-i descuie seiful vechi.

“Mi-a aratat o poza cu seiful si am vazut ca este unul cu un sistem de inchidere complicat. A fost foarte dificil sa-l deschid”, a spus Molick.

Barbatul a deschis totusi seiful, saptamana trecuta, dupa mai bine de 20 de ore de eforturi. A ramas uluit cand a vazut ce se afla in interior.

“Ma gandeam ca nu poate sa fie adevarat. Am aflat dupa aceea ca ceea ce era acolo valora cam 2,5 milioane de dolari”, a mai spus barbatul.

A chemat politia si a fost inceputa o ancheta. Keese Smith, purtatorul de cuvant al Departamentului de Politie din Houston a spus ca individul care aduna deseuri nu este acuzat de nicio fapta.

Potrivit anchetei, el a primit seiful chiar de la familia care l-a avut. Avocatul acesteia a spus ca a fost detinut de tatal proprietarului, iar in ultimii ani a fost depozitat intr-un garaj.

 

Recent, garajul a fost curatat, iar toata lumea si-a imaginat ca seiful poate fi valorificat doar la fier vechi, asa a fost dat de bunavoie.

Avocatul Mike DeGuerin a spus ca tatal proprietarului a adunat monedele in decursul anilor si a dorit sa le lase mostenire urmasilor, insa a murit inainte sa apuce sa spuna cuiva acest lucru. Tot avocatul a spus ca monedele au reintrat in posesia familiei.