Probabil influenţaţi şi de criza economică, românii par din ce în ce mai interesaţi de mâncarea sănătoasă.

Florin Dumitrescu este de părere ca tendinţa ascendentă a ultimilor doi ani este întoarcerea la origini: sătui de alimente procesate şi de gusturi artificiale, românii încep să redescopere şi alte gusturi tradiţionale decât cele cu care au fost obişnuiţi, fapt încurajat de apariţia a numeroase magazine cu produse româneşti de calitate.

În acest context, juratul de la emisiunea "MasterChef" de la Pro TV este de părere că ar trebui stimulată atât producţia, cât şi consumul de legume de grădină şi animale de fermă.

Profesionist cu o carieră de peste zece ani în domeniul culinar, Florin Dumitrescu se declară total împotriva produselor de tip fast-food, deoarece nu se ştie cu exactitate ce conţin acestea, dar condamnă în acelaşi timp şi tradiţia românească de a combina greşit alimentele. "A mânca pâine cu cartofi şi carne, toate împreună, este extrem de nociv şi de greu pentru organism".

Până la începerea următorului sezon al emisiunii "MasterChef", în prima parte a anului următor, Florin le oferă gospodinelor un pont preţios:

"Gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, pentru carne... Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt".