1. Telefonul tău se mișcă încet

Este una dintre cele mai frecvente probleme când vine vorba de telefoane, fie ele mai vechi sau de ultimă generație. Atunci când memoria RAM este prea plină sau ai prea multe poze, filmulețe și aplicații, telefonul tău va răspunde mai greu. 

Soluția: fă curățenie în telefon! Închide sau șterge aplicațiile pe care nu le folosești. Mută informațiile importante și pozele pe un card de memorie, apoi resetează-ți telefonul la setările din fabrică. 

2. Bateria ți se descarcă prea repede

Este, de asemenea, o problemă pe care o poți întâmpina frecvent, indiferent de marca telefonului tău. Rămâi fără baterie atunci când ai mai mare nevoie. Înainte s-o înlocuiești sau să-ți cumperi un alt telefon, poți încerca mici trucuri. 

În primul rând, trebuie să micșorezi luminozitatea ecranului, să închizi GPS-ul, WiFi-ul și Bluetooth-ul. Poți să treci la modul de economisire a bateriei și să testezi dacă aceasta te ține mai mult. De asemenea, poți vedea din setări ce aplicații consumă cele mai mari resurse și să le închizi. 

3. Telefonul tău se supraîncălzește

Această problemă ar putea avea legătură cu bateria sau încărcătorul, dar și cu locul în care îți ții telefonul. Trebuie să faci ceva cât mai repede, pentru că supraîncălzirea ți-ar putea afecta atât ecranul, cât și bateria. 

Soluțiile pe care le poți încerca sunt asemănătoare cu cele din cazul bateriei slabe. Dacă telefonul se supraîncălzește în continuare, încearcă să îl ții într-un loc mai aerisit (nu în buzunar) și să-l ferești de soare. De asemenea, te-ai putea gândi să îl folosești mai puțin. 

4. Aplicațiile nu merg sau se blochează

Cu siguranță ai trecut prin așa ceva și te-ai enervat, dar rezolvarea nu este foarte dificilă. Deși n-ar trebui să fie o problemă frecventă, multe dintre aplicații au erorile lor sau sunt incompatibile cu sistemul tău de operare. Multe dintre ele se actualizează în permanență pentru a rezolva bug-urile, iar câteodată telefonul tău nu suportă ultima versiune. 

Atunci când o aplicație nu mai funcționează, în primul rând trebuie să îți restartezi telefonul și să încerci din nou. Poți încerca să cureți și memoria, iar dacă problema persistă, ar trebui să ștergi și să reinstalezi aplicația respectivă. 

5. Telefonul ți se blochează

Este, de asemenea, o problemă foarte des întâlnită, care este cauzată, de cele mai multe ori, de lipsa spațiului. Când telefonul se blochează, trebuie să îi dai restart sau să îl oprești și repornești. La modelele mai vechi, scoteai bateria, dar la noile telefoane, aceasta este încorporată. În funcție de model, poți adopta următoarele metode pentru a-l restarta: 

  • La iPhone (iOS8 sau mai nou) - trebuie să apeși butonul de volum o dată în sus, o dată în jos, apoi să ții apăsat butonul de oprire pentru 15 secunde. În cazul sistemelor iOS7 sau mai vechi, trebuie să ții apăsat în același timp butonul de oprire și cel de volum timp de 10 secunde. 
  • La Samsung - ține apăsat butonul de oprire și cel de volum (în jos) timp de 15 secunde, până când apare logo-ul Samsung. 
  • La Sony - ține apăsat butonul de oprire și cel de volum (în sus) timp de 10 secunde. 
  • La Nokia - ține apăsat butonul de oprire și cel de volum (în sus) timp de 15 secunde. 

Acestea sunt cele mai frecvente probleme pe care telefonul tău le-ar putea avea. Iată că le poți rezolva de unul singur și nu trebuie să mergi la service de fiecare dată.

Sursa foto: pixabay.com