Iată ce reduceri ar trebui să vânezi:

Pregătește-te pentru iarna următoare

Toate magazinele de haine fac reduceri masive la articolele vestimentare de iarnă. Acum e cel mai bun moment să te echipezi corespunzător pentru următorul sezon rece. Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, îți poți cumpăra de pe-acum clăpari noi, schiuri, plăci de snowboard și orice altceva îți mai dorești. Nu vei găsi niciun alt moment din an mai bun pentru a face astfel de achiziții. În plus, cu puțin noroc vei mai găsi câteva pârtii funcționale chiar și în România. 

Cumpără-ți o casă sau apucă-te de renovări

Începutul de an este cel mai bun moment să îți cumperi o locuință. Cererea este mult mai mică în primele trei luni, iar dezvoltatorii imobiliari sunt dispuși să lase mai mult la preț. Așadar, dacă te-ai hotărât să te muți la casa ta, acum e momentul cel mai bun să începi căutările și negocierile. De asemenea, tot acum este indicat să îți renovezi locuința. Cei care lucrează în construcții vin după o iarnă în care au avut mai puține comenzi și sunt dornici să înceapă treaba cât mai repede. Pe lângă prețurile mai mici pentru mâna de lucru, vei beneficia și de reduceri la materialele de construcții.

Cumpără-ți o motocicletă

Omul gospodar își face vara sanie și iarna… își cumpără motocicletă. Sezonul rece se apropie de final, așa că e momentul oportun să încerci senzații tari pe două roți. Prețurile la motociclete sunt mai mici acum, deoarece pe timp de iarnă vânzările sunt aproape de zero. De asemenea, poți prospecta și piața second-hand. Cei care îți schimbă motorul în această perioadă sunt dispuși să îl vândă pe cel vechi la un preț mult mai mic. Aceleași principii se aplică și în cazul în care vrei să îți cumperi o barcă și să te apuci de pescuit sau navigat. 

Investește în electronice

La început de an, prețurile electronicelor scad simțitor. Febra cumpărăturilor de sărbători a trecut, așa că acum poți găsi televizoare, telefoane sau aparate foto cu adevărat reduse. Jocurile video sunt și ele mai ieftine, deoarece vânzările masive au avut loc în decembrie, în preajma Crăciunului. Producătorii știu asta și vor face discounturi mai mari pentru a-și menține clienții.

De ce trebuie să te ferești

Nu cumpăra bijuterii sau parfumuri la început de an, deoarece prețul acestora tinde să crească. Gândește-te că după Valentine's Day și Dragobete urmează 1 martie și Ziua Femeii. Producătorii știu cel mai bine cum să speculeze aceste momente, așa că nu vei reuși să faci nicio economie. Ba mai mult, vei plăti în plus. Nici florile nu le vei găsi la reducere. Din păcate pentru buzunarul tău, dacă nu ești singur, nu ai cum să eviți aceste cheltuieli. Ține cont, însă, că îți vei face partenera de viață fericită. 

Sursa foto: unsplash.com/Clem Onojeghuo