Un calcul simplu arata ca un om care a fumat in ultimii cinci ani, in medie, un pachet de tigari pe zi a cheltuit aproximativ 14.500 de lei, bani cu care acum ar fi putut sa-si cumpere un automobil la mana a doua sau sa plece intr-o croaziera de lux.

La jumatatea anului 2007, pretul mediu al unui pachet de tigari premium, cele mai fumate de romani, era de 5,7 lei. Pretul acestor tigari a crescut in fiecare an, in 2008 fiind de 6,5 lei, in 2009 7,2 lei, in 2010 9,9 lei, in 2011 11,2 lei, pentru ca acum, in 2012, acestea sa ajunga la 12,5 lei.

In medie, o persoana care s-ar fi hotarat sa se lase de fumat in urma cu cinci ani ar fi economisit aproximativ 14.500 de lei, asta fara sa fi depus banii la banca sau sa ii fi investit.

Cu cei aproximativ 3.300 de euro astfel obtinuti, un fumator al unui un pachet pe zi ar fi putut sa-si cumpere o masina la mana a doua din 2007, acelasi an in care s-ar fi lasat de fumat.

Cei care vor sa calatoreasca si sa simta aer proaspat in organismul detoxifiat, ar fi putut alege o croaziera de lux, timp de 26 de zile, prin nordul Europei. Sau ar fi putut sa isi faca un concediu "obisnuit" in fiecare vara cu cei cate aproape 3.000 de lei pe care i-ar fi economisit in fiecare dintre cei 5 ani.
Pasionatii de tehnologie ar fi putut sa-si cumpere, daca s-ar fi lasat de fumat in urma cu cinci ani, fiecare model nou de iPhone lansat de Apple.

Doamnele care prefera accesoriile scumpe si-ar fi putut cumpara o geanta Louis Vuitton XL, care ajunge pana la 3.000 de euro, cu banii economisiti pe tigari.

Iar cei care isi doresc sa-si "repare" sanatatea dupa anii de tutun si se ghideaza dupa zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", ar fi putut sa-si cumpere peste patru tone de mere daca nu ar fi cheltuit in ultimii cinci ani 3.300 de euro pe tigari.
Fumatul dauneaza grav sanatatii, anunta o directiva a Ministerului Sanatatii.

Efectele acestuia sunt nocive in timp pentru organism, dar nu numai sanatatea este profund afectata de efectele fumatului, ci si bugetul fiecaruia, care primeste o lovitura cu fiecare tigara arsa.