Altfel, afacerea e in floare. In timp ce fetele aleg stelute si inimioare, baietii prefera tatuaje cu Iisus si ingeri. Fie ca simbolizeaza o credinta, o persoana draga sau o virtute, tatuajele sunt pentru multi tineri parte din viata lor.

Daca pana acum cele mai cautate erau tatuajele tribale, in prezent cei mai multi barbati din Romania le prefera pe cele cu motive religioase.

"Suntem un popor ortodox, foarte multa lume este religioasa. Apeleaza la tatuajele astea cu motive religioase", spune un
artist tatuator.

tatuaj

Fetele, in schimb, opteaza pentru tatuajele simple, mici si discrete.

Despre tatuaje se spune ca provoaca dependenta. O data ce ti l-ai facut pe primul, nu mai e decat un pas pana la urmatoarele. Asa se face ca, la un moment dat, unii nu-si mai doresc un anumit model, ci se lasa pe mana artistului.

Mai importanta decat alegerea modelului este, insa, sterilizarea aparaturii folosite. Conform Oganizatiei Mondiale a Sanatatii, tatuarea necorespunzatoare poate duce la transmiterea de boli infectioase, precum hepatita. Iar in Romania tatuajele reprezinta una din caile principale pentru transmiterea hepatitelor B si C.

Asa ca atentie la saloanele pe care le alegeti. Pe lista principalelor nereguli gasite de Inspectia Sanitara de stat se numara sterilizarea necorespunzatoare a instrumentarului si lipsa comunicarii riscurilor la care se expun clientii. Doar in luna august, inspectorii au dat amenzi in valoare de 13.700 de lei.

Cu toate riscurile, unii au facut cariera din tatuaje. Victor si Gaby, de exemplu, doi tineri din America Latina sunt in Cartea Recordurilor pentru cel mai tatuat cuplu din lume.