Orice sportiv îți va spune că mersul la sală îți dă energie și te motivează în toate aspectele vieții.

Cel mai important lucru, după alegerea locului unde vrei să faci antrenamente, este echipamentul. Persoanele care merg pentru prima oară la sală au de multe ori senzația că toate privirile sunt ațintite asupra lor și că le sunt criticate performanțele. Ca urmare, își aleg echipamentul după criterii estetice, când ar trebui să primeze funcționalitatea, calitatea și materialele. Citește mai jos care sunt recomandările noastre de echipament potrivit de sală, pentru a avea o experiență plăcută și pentru a te putea mișca în voie.

Încălțămintea corespunzătoare 

În funcție de conformație și de tipul de activități fizice pe care urmează să le faci, alege o pereche de încălțăminte confortabilă, care îți oferă stabilitate și flexibilitate. Site-urile de specialitate sunt împărțite pe categorii, echipament complet, adidasi barbati sau femei, încălțăminte sport sau pentru fitness, accesorii și lenjerie potrivită pentru sport. Filtrează rezultatele conform preferințelor tale și alege ceea ce ți se potrivește. În general, se recomandă să înlocuiești încălțămintea o dată pe an, dacă mergi la sală de două ori pe săptămână, și la fiecare 3 luni, dacă mergi zilnic. Citește cu atenție descrierea produsului și detaliile despre materiale, pentru că este important să alegi încălțăminte de calitate, dintr-un material ușor și comod, care lasă pielea să respire. 

Echipamentul potrivit 

Când alegi echipamentul, asigură-te că materialul te ajută să te miști liber și permite evaporarea transpirației. Evită bumbacul, care absoarbe umezeala și îl îngreunează, limitând mișcările corpului. Nu alege haine prea strâmte și care sunt fabricate din materiale plastice, care rețin transpirația și capătă un miros neplăcut. Pantalonii de trening sau colanţii oferă suport corpului în timpul activității fizice, iar cei scurți îți dau o libertate mai mare de mișcare și sunt mai confortabili. Alegerea echipamentului ține de preferințele personale, cel mai important este să te ajute să execuți exercițiile fizice cu ușurință. 

Șosetele și lenjeria intimă recomandate pentru sală 

Ignorate de cele mai multe ori, dar la fel de importante ca încălțămintea și pantalonii sau topurile de sală, sunt șosetele. Pantofii sport trebuie să ofere piciorului stabilitate în timpul practicării exercițiilor fizice și nu trebuie să alunece. Pentru a evita eventualele accidentări, alege o pereche de șosete care nu depășesc glezna, pentru a permite mișcarea lejeră, și nu sunt prea strânse pe picior, pentru a nu îngreuna circulația sângelui.

Hidratează-te corespunzător 

Este important să te hidratezi corespunzător după fiecare antrenament, așa că sticla de apă nu trebuie să lipsească din geanta pentru sală. Apa contribuie la regenerarea musculară în urma efortului și reduce oboseala acumulată în timpul unui antrenament intens. Deshidratarea este un proces prin care volumul de sânge din organism este redus, iar inima trebuie să pompeze suplimentar pentru ca nutrienții și oxigenul să ajungă în tot corpul. Oboseala îngreunează recuperarea după antrenament, de aceea hidratarea este esențială pentru buna funcționare a proceselor din organism, care permit recuperarea mușchilor obosiți după exercițiile fizice.

Activitățile fizice au nenumărate beneficii pentru sănătate și pentru aspectul nostru. Exercițiile regulate ne îmbunătățesc ritmul cardiac, măresc capacitatea de concentrare și ne ajută să avem un ritm de viață ordonat. Mersul la sală este recomandat pentru tonusul muscular, pentru corectarea poziției corpului și pentru starea noastră de bine!

Sursa foto: Shutterstock