Fiecare dintre opțiuni are o funcție determinată, care depinde de nevoia fiecăruia, notează într-un articol online ziarul spaniol ABC.

Dacă se dorește totuși să se aprecieze complexitatea acestei băuturi, whisky-ul trebuie degustat în modul corect. Mulți experți susțin că cel mai bun mod de a bea whisky este simplu, pentru a degusta particularitățile originale ale distileriei și a savura cele mai ascunse arome.

Alții recomandă să se adauge un strop de apă, fiind una din puținele băuturi de distilerie care se pretează la așa ceva. Datorită apei, whisky-ul se deschide și poate fi savurat într-o gamă mai amplă de arome. În pofida faptului că este "tăiat" cu apă, gustul whisky-ului rămâne subtil, iar diluarea sa cu apă face ca degustarea să fie mai ușoară.

whisky

În schimb, adăugarea unui cub de gheață închide aromele în loc să le deschidă. Va putea fi însă băut mai ușor și va avea efect un răcoritor. Dar se vor pierde toate aromele pe care le degajă whisky-ul, precum savoarea malțului sau esența lemnului.

whisky

Adăugarea de sifon sau de apă minerală va face din whisky o băutură răcoritoare, care poate fi băută ușor, dar care va face mai dificilă aprecierea complexității acestei băuturi nobile.

AGERPRES