Olexii Novikov este un ucrainean de 24 de ani aflat la cea de-a doua sa participare la concursul World's Strongest Man. Programată inițial în luna mai, confruntarea „greilor” planetei a avut loc în perioada 11-15 noiembrie 2020 în Bradenton, Florida. Desfășurată în condiții stricte de siguranță sanitară, competiția a fost amenințată și de uraganul Eta, care a lovit Florida în prima zi a calificărilor. Însă, până la urmă, sorții i-au fost favorabili lui Olexii Novikov, care a spulberat toți concurenții cu rezultatele lui remarcabile.

Ucraineanul a stabilit un nou record mondial la ridicarea greutății, depășind o performanță care datează de acum 37 de ani în cadrul competiției. Olexii Novikov a ridicat de la sol o halteră cu greutăți de 537,5 kilograme. Totuși, cea mai bună performanță de până acum fusese stabilită de Hafthor Bjornsson (Muntele, din serialul Urzeala tronurilor) în mai 2020, însă în afara concursului.

Ucraineanul și-a umilit adversarii și la proba Mersul fermierului, unde s-a deplasat pe o distanță de 57,54 de metri cu greutăți în mâini. Tânărul de 24 de ani a uimit încă din luna mai a acestui an, când a stabilit un nou record mondial de repetări executate cu o ganteră-gigant. Atunci a ridicat 100 kg, de 11 ori în interval de 75 de secunde, într-o singură mână.

Din concursul din acest an au lipsit câțiva adversari de temut, cum sunt Hafthor Bjornsson, campionul din 2019, Martins Licis, și Rob Kearney, mereu pe podium. Toți trei au acuzat accidentări care nu le-au permis să concureze.

Fotografii: Getty Images/Instagram Olexii Novikov

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Ionuț Rusu: „M-a pus să îi vorbesc urât!”