Elyse Park, psiholog din Massachusetts, cercetatorin domeniul sanatatii comportamentale la “Institutul pentru Sanatatea Mintii si a Corpului Benson – Henry”, arata ca retea succesuluiin ceea ce priveste dependenti de nicotina constain a adapta cerintele la istoria personala a fiecarui individ.

Cu alte cuvinte, este mult important sa vedem de ce sufera, care sunt cauzele, si abia apoi saincercam sa-i aratam individului care este solutia.

Pentru a ajunge la un rezultat pozitiv, se impune ca fiecare dependent de nicotina sa asocieze consilierea psihologica cu tratamentul medicamentos bazat pe sapte substante esentiale.

Trebuie spus totodata ca cinci substituie nicotina sub forma de plasture, guma, romb, inhalator sau spray nazal. Celelalte doua medicamente aprobate stiintific sunt “bupropion” si “vareniclina”; acestea actionand prin diminuarea dorintei si eliminarea simptomelor specifice sevrajului.

Insa, pe langa sumedenia de substituti, singurul lucru, care este si cel mai eficient, este sa te lasi pur si simplu de fumat instantaneu.

Cu catiti planifici sa te lasi de fumat, cu atat sentimentul de pofta amestecat cu dependenta o sa vina peste tine. Ceea ce spun cei mai multi doctori, dar nu sunt niciodata luatiin calcul, este tocmai faptul de a te lasa imediat de fumat, fara a face apel la retete sau la psihologi. Este singura si cea mai onesta metoda de a scapa de tigara.