Jocurile pe calculator reprezintă pentru unii o bună modalitate de relaxare, ori de câte ori prind ceva timp liber. Alții își dezvoltă cu ajutorul lor abilități precum viteza de reacție și atenția distributivă. Iar unii sunt pur și simplu pasionați și devin din ce în ce mai buni în jocurile preferate. 

Indiferent de motivul pentru care iubești jocurile pe calculator, noi îți recomandăm să deții un calculator bun, cu o placa video performanta, și să alegi din lista de mai jos jocurile care îți fac cu ochiul. 

Disc Room

Te afli în anul 2089 unde un disc uriaș amenință planeta Jupiter în spațiul cosmic. Tu ești un savant trimis să rezolve această problemă, însă pentru a ajunge în locul în care poți analiza această situație, trebuie să treci mai întâi prin numeroase camere în care discuri mortale, cu margini ascuțite, ricoșează între pereți. Misiunea ta este aceea de a supraviețui cât mai mult, pentru a putea îndeplini misiuni scurte, care te duc ulterior la următorul nivel. 

O dată cu urcarea în nivel, vei putea debloca diverse abilități, cum ar fi clonarea ta, astfel încât să îți mărești șansele de supraviețuire sau capacitatea de a încetini timpul, astfel încât să te poți feri mai eficient de discurile ucigașe. 

Watch Dogs

Dacă ești pasionat de jocurile de tip open world (unde jucătorul se poate mișca liber într-o lume virtuală) atunci e posibil să îți placă Watch Dogs. Este un joc făcut ca un film de acțiune cu hackeri. Totul se petrece în Chicago, oraș controlat de o rețea numită CtOS. 

În versiunea Watch Dogs: Legion poți selecta pe oricine de pe străzile orașului pentru a se alătura rebeliunii împotriva companiilor care supraveghează orașul. Personajele sunt diversificate, astfel că poți alege pe cine vrei: spioni, artiști sau chiar bunici pregătiți de luptă. Cu siguranță este un joc captivant, care te face să te simți energic în mijlocul acțiunii. 

Monster Hunter: World

Dacă îți plac lumile fantastice și luxuriante într-un joc, atunci e foarte posibil să te impresioneze Monster Hunter: World. Este un joc în care misiunea ta principală constă în uciderea diverșilor dragoni și alte fiare cu dimensiuni gigantice care populează respectivul univers. Mișcările de luptă, atât ale tale, cât și ale dușmanilor care nu contenesc să te atace, sunt cât se poate de elegante și mlădioase. 

Jocul îți oferă numeroase tipuri de arme cu care să lupți și diverse accesorii cu care să te cațeri, practic orice e nevoie pentru a câștiga lupta cu monștrii. În plus, atunci când afli anumite indicii despre monștri, vei fi condus automat la locația lor, astfel încât te poți mișca mult mai ușor între lupte. 

Doom Eternal

Acest joc se adresează pasionaților de jocuri dure și violente. Deși mare parte din acțiune se bazează pe forța brută, sunt și momente în care merită să aștepți și să creezi o strategie de atac. Inamicii au și puncte slabe pe care trebuie să le descoperi, iar unele arme pot fi dezactivate, astfel că poți să acționezi și altfel pentru a ieși în avantaj. 

Jocul este cunoscut în special pentru luptele extrem de rapide și de tensionate. Își are publicul său, care apreciază tocmai această viteză de acțiune. Iar modul în care te ajută să fii cu un pas în fața dușmanului este cu siguranță un plus.

Rocket League

Jocul este pe scurt un meci de fotbal, dar cu mașini în loc de jucători. Sună complicat și simplu în același timp. Inițial e posibil să îți fie greu să gestionezi mișcările, însă, odată ce ai reușit să ai un bun control asupra comenzilor, vei vedea că jocul devine un adevărat spectacol aerian acrobatic, cu viraje rapide la înălțime și cu replica “gol!” spusă eventual cu multe “oo-uri”. 

Jocul îți oferă opțiunea de a schimba meciul de fotbal cu unul de hochei, astfel că poți încerca și această variantă cu un puc în loc de minge. Poți juca jocul cu încă o persoană sau puteți juca în echipe, dacă vă adunați mai mulți prieteni doritori. 

Testează jocurile recomandate și vezi care dintre ele ți-au plăcut mai mult. Adaugă pe lista personală ce ți-a atras interesul și explorează în continuare alte și alte jocuri pe calculator. Universul de gaming este unul extrem de vast, astfel încât atrage o varietate de gusturi. Chiar dacă ești adeptul unui anumit tip de joc, nu e o idee rea să încerci și alte tipuri, pentru diversitate și pentru mai multă distracție. 

Surse foto: theverge.com, gannett-cdn.com, gamesradar.com, player.one