Celebra masă albă la care Putin i-a primit pe liderii occidentali a fost făcută în Italia, în urmă cu 25 de ani.

Piesa unică la care Vladimir Putin i-a primit pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz are o lungime de 6 metri și lațime de 2,6 m.

Cine a contruit celebra masă

Renato Pologna, directorul Companiei Oak, este cel care a realizat piesa de mobilier. Creatorul a afirmat că a recunoscut-o imediat și că speră să aducă noroc „împotriva războiului”. Masa a stârnit numeroase reacții în mediul online. Dimensiunea acesteia ar reprezenta protocolul rusesc anti-Covid-19. 

Masa care i-a ținut la distanță pe șefii de state

Vladimir Putin i-a primit pe liderii occidentali Emmanuel Macron și Olaf Scholz pentru a purta discuții despre tensiunile de la granița cu Ucraina. Au stat la distanță considerabilă, deoarece Putin trebuie să fie ținut într-o bulă sanitară strictă.

Proprietarul companiei care a realizat piesa de mobilier spune că a renovat o bună parte a palatului de la Kremlin și că masa respectivă ar costa 100.000 de euro.

Masa este din lemn, iar partea de deasupra, dată cu lac alb, are frunze de aur și decorațiuni făcute manual.

„Cu siguranță lungimea nu are nimic a face cu pandemia. Am făcut masa acum 25 de ani”, a spus artistul italian.

Masa care stimulează creativitatea

Renato a mai spus că a văzut glumele pe seama mesei, care au inundat internetul după apariția fotografiilor de la Kremlin, și că-a amuzat. „Putem spune că e o masă care stimulează creativitatea”. 

A lucrat pentru mai marii bogați ai lumii

Firma lui Renato a lucrat și pentru șeici și familii regale din țările arabe, pentru sultanul din Malaezia, pentru Muammar Gaddafi și familia lui Saddam Husdein, dar și pentru mari bogați ai lumii, ale căror identități nu a vrut să le dezvăluie.

Captură video