FILM

G.I. Joe: Retaliation / G.I. Joe: Represalii
Regie: Jon M. Chu
Distributie: Channing Tatum, Dwayne Johnson, Ray Park

G.I. Joe: Represalii este urmarea marelui succes la incasari, G.I. Joe: The Rise of Cobra, care a cumulat peste 300 de milioane de dolari in toata lumea.In acest nou episod, soldatii se lupta nu numai cu dusmanul lor de moarte, Cobra, ci sunt fortati sa faca fata si amenintarilor care vin din interiorul guvernului Statelor Unite si care le pun in pericol existenta.

The Host / Gazda
Regie: Andrew Niccol
Distributie: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt

Autoarea americana Stephenie Meyer a scris un "mic fenomen" numit Twilight, asa ca nu e deloc surprinzator ca ecranizarea romanului The Host/Gazda scris in 2008 atrage deja un interes enorm. Filmul spune povestea unor extraterestri, numiti "suflete" care pun stapanire pe corpurile oamenilor carora le distrug personalitatea si le omoara constiinta.

The Host/Gazda are in centru si un triunghi amoros ce se invarte in jurul adolescentei Melanie Stryder interpretata de actrita irlandeza de 18 ani, Saoirse Ronan. Intr-un viitor post apocaliptic si dezolant, lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate.

O mare parte din omenire a cedat.Cand Melanie, unul dintre putinii oameni „salbatici” in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, „sufletul” invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului ei refuza sa renunte la posesiile mintii ei.

Stoker
Regie: Chan-wook Park
Distributie: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode

Filmul reprezinta debutul in limba engleza al apreciatului cineast asiatic Chan-wook Park. Stoker relateaza povestea dramatica a unei familii dupa moartea tatalui - Richard Stoker (Dermot Mulroney) si intoarcerea in oras a enigmaticului unchi Charlie (Matthew Goode), fratele lui Richard si cumnatul lui Evelyn (Nicole Kidman).India (Mia Wasikowska), fiica precoce a lui Evelyn si Richard Stoker, este intrigata de comportamentul bizar al lui Charlie si nu se poate impiedica sa remarce faptul ca lantul de disparitii suspecte din oras coincide cu intoarcerea acasa a unchiului ei.Wentworth Miller (Michael Scofield din Prison Break, lansat in 2005) a scris scenariul.

TEATRU

VINERI

Când Isadora dansa - Teatrul Odeon, ora 19:00

Distribuția: Maia Morgenstern, Mihai Smarandache, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Jeanine Stavarache, Monica Petrică, Mircea Constantinescu si Vlad Logigan/ Andrei Runcanu.

Regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu

SAMBATA

Revizorul de N. V. Gogol - Teatrul de Comedie, ora 19:00

Ştefan Bănică

 

Distributie: Ştefan Bănică, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Gheorghe Dănilă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi, Petre Dinuliu, Dragoş Huluba / Bogdan Cotleţ, Florin Dobrovici, Ana Maria Lazăr / Teodora Stanciu si Bogdan Ghiţulescu / Alexandru Conovaru.

Regia Horaţiu Mălăele

DUMINICA

Însemnările unui necunoscut - Teatrul Lucia Sturza Bulandra - Sala Toma Caragiu, ora 19:00

DOSTOIEVSKI / DARIE

Spectacolul aduce în prim-plan conacul unui bonom colonel retras la moşia sa într-o lume complet izolată de situaţia politică a epocii, în mijlocul unei Rusii aflate pe muchia prăpastiei Emancipării.

Însemnările unui necunoscut

 

Însemnările unui necunoscut reprezintă o explorare comică a lumii din jurul micului tiran, o frescă a absurdităţii vieţii care rivalizează cu Gogol şi care ne oferă un spectacol de suflet cu o construcţie simfonică pe o muzică de excepţie – totul îndreptându-se într-un crescendo nebunesc spre un final simbolic.

Distributie: Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu, Andrei Runcanu, Gheorghe Ifrim Petre Lupu,Ion Besoiu, Marian Râlea, Alexandru Potocean,Tamara Buciuceanu, Ana Ioana Macaria, Bogdana Darie, Manuela Ciucur, Antoaneta Cojocaru, Ilinca Manolache si Mirela Gorea.

PARTY

VINERI

K-lu - Fratelli Espresso Bar

Vineri, 29 martie, de la ora 22:00, vă invităm la primul episod dansant din seria evenimentelor dedicate oamenilor de bine!

Episodul 8. Omul din spatele pickup-ului: K-lu aka artistul timișorean care a rămas fără cd-uri la lansarea propriului album!

K-lu

 

Lansat oficial pe 1 martie, la Cărturești – Mercy Timișoara, discul „Chestii, socoteli“ conţine citate geniale din filme româneşti de succes şi trei remixuri la Alexandru Andrieş, Mihaela Runceanu şi Aura Urziceanu şi reprezintă un tribut adus personajelor cinematografice de vază ale cinematografiei noastre.

Videoclipurile aferente pieselor conţin secvenţe din filme ca D’ ale carnavalului, Actorul şi sălbaticii, Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte, Nea Mărin Miliardar sau Expresul de Buftea.

K-lu, dj şi producător din Timişoara prezent pe scena electronică înca din anul 2005, promovând genuri muzicale ca: funk, hip hop, breaks și electro, vine la Fratelli Espresso Bar (str. Nicolae Golescu nr.5) pentru un set dinamic, presărat cu momente speciale menite să aducă un plus de bună dispoziţie pe ringul de dans!

În deschiderea serii, ne încălzim cu ritmuri elegante de disco groove oferite de producătorii de la Gemini Bros (despre care se zvonește că ar putea face să danseze și gărzile regale de la palatul Buckingham).

The Extraordinary League of Fine Gentlemen - Club Panic

Can a magician kill a man by magic?” Lord Wellington asked Strange. Strange frowned. He seemed to dislike the question. “I suppose a magician might,” he admitted, “but a gentleman never would.”

The Extraordinary League of Fine Gentlemen

 

△ Ok Corral
△ Vast Solo
△ Charlie Boy The Rabbit King
△ VRT
△ Bela

Local Jam | Fabrica

O inițiativă ce își dorește să încurajeze artiștii locali prin organizare de evenimente, aducând sub aceeași umbrelă diferite flavor-uri locale: expoziție&muzică&visuals.

Local Jam | Fabrica

 

JAM! Primul eveniment Local Jam aduce pe scena de la Fabrica o combinație 100% locală.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

ON STAGE

▲ Low Freq
▲ Steaua de Mare
▲ Silent Strike
▲ Shadowbox & Aforic & Chimie
▲ Șuie Paparude
▲ Ufe

ON EXPO

▲ Allan Dalla
▲ Alexandra Seciu
▲ Ada Zach
▲ Ana Maria Grigoriu
▲ Andra Vișan
▲ Ana Beraru
▲ Ateluhm
▲ Birds of Paradise
▲ Creaturi Dăguțe
▲ Dragomir Ștefan
▲ Dubios 21
▲ Elena Greta Apostol
▲ Florin Dobre
▲ Irlo
▲ D'JR
▲ LOOT
▲ Marius Nițu
▲ Năstase Răzvan
▲ POTOP
▲ Raimund Raid
▲ RO QiC
▲ Stelian Dobrescu
▲ Serebe
▲ Ortaku
▲ The Type Collective

ON EYES

▲ Visual: Dan Basu & Schultz

SAMBATA

Dan Michiu Dinescu şi Cristian Fierbinţeanu prezintă, sâmbătă, 30 martie 2013, la ora 21.00, “Strange sounds session” la în mansarda Lente (Strada Arcului nr.8, zona Armenească).

Sesiunea live va include elemente de noise, drone, pshichedelic, ambient, electro, post- rock, dream-pop.

Dan Michiu Dinescu şi Cristian Fierbinţeanu

 

Dan Michiu Dinescu (chitară, efecte) face parte parte din colectivul muzical independent Abator Industries şi participă la o serie de proiecte muzicale experimentale.

Cristian Fierbinţeanu (voce, bass, computer, efecte) face parte din proiectul Fierbinţeanu, o formaţie de muzică digital-pop-pshychedelic-noise care activează în Bucureşti.

Dan Michiu şi Cristian Fierbinţeanu au realizat împreună un disc ce conţine înregistrarea unei sesiuni live care a avut loc în ianuarie 2013 la studioul foto Photoliu din Bucureşti

Sesiunea live de sâmbătă, 30 martie 2013, ora 21.00, de la Lente va include pasaje din discul Michiu & Fierbinţeanu şi secvenţe muzicale şi sonore ce urmează să fie lansate în
curând.

Intrarea la sesiunea live de sâmbătă, 30 martie 2013, ora 21.00, de la Lente (Arcului 8, zona Armenească) este liberă, iar publicul va putea găsi discuri Michiu & Fierbinteanu.

Rusu (Khidja) ft. Emap, Pantazica - Modern - Mihai Eminescu, 127

Rusu (Khidja) / Emap / Pantazica
from 22h00 / free entrance

Rusu (Khidja) / Emap / Pantazica

 

Andrei Rusu (Khidja) got slightly older this week.
But ignoring bad words like "old", embracing his inner youth and surrounding himself with younger djs, he cordially invites you to a night out with Emap, Pantazica and himself.
It's not really a birthday party, but yes, he can do whatever he wants to...