„Nu sunt de acord ca fiul meu sa stea toata ziua singur la televizor”, spune Paul (35 de ani). „De aceea caut o persoana, o bona digitala, care sa stea cu el la Smart TV si sa-l invete sa-l foloseasca, sa n-ajunga ca mine, care nu stiu ce sunt jumatate din butoanele de pe telecomanda. Chiar nu m-as supara prea tare daca i-ar zice si Smart TV-ului ‚tata’ si nu doar mie. In fond, si Smart TV-ul se joaca cu el, plus ca are are grija ca pustiul sa si invete ceva in timpul ast - despre tehnologie si nu numai, deseori ii gasesc uitandu-se la documentare sau la o emisiune educativa. Ce sa mai, il pregateste pentru viitor!”

Asa le-a venit lui Paul si sotiei sale, Melania, ideea unei bone digitale, de la care Oliver (4 ani) sa invete tot ce e important sa stie un copil in ziua de azi: nu doar la ce canale TV sa se uite, ci si diferentele dintre LIKE si SHARE, ce aplicatii sa descarce sau cum sa navigheze pe net.

“Ne trebuie o bona caruia si copilul nostru, Oliver, sa-i dea LIKE, la propriu si la figurat”, sustine Melania. “De aceea vrem sa fie cineva care sa-i ghideze primii pasi pe Facebook, care sa stie sa joace cu el Angry Birds dar si unde gaseste un documentar cu animale… Daca il las cu cineva care nu prea se pricepe la tehnologie, de exemplu bunicii, cine stie ce s-ar putea intampla daca le va cere tableta ca sa o conecteze la Smart tv.”

Paul si Melania au fost un exemplu pentru multi alti parinti care nu vor sa-si lase pur si simplu copilul in fata unui televizor obisnuit, ci pornesc de la principiul „Smart TV – Smart Kid”. Din pacate, inca sunt destul de rare bonele digitale, care au grija si de nevoile tehnologice ale celor mici si sunt capabile sa-i invete sa foloseasca inteligent smart TV-ul.