Chiar dacă alegerea acestora poate să pară dificilă la prima vedere, mai ales când există atât de multe opțiuni disponibile, dacă ții cont de câteva reguli de bază, vei reuși să completezi cu succes orice outfit.

Iată, așadar, care sunt accesoriile de bază de care orice bărbat are nevoie și cum le alegi pe cele potrivite:

Brățară - detaliul care te scoate în evidență

Accesorii barbati

Brățările bărbătești sunt la modă de ceva timp încoace și pe bună dreptate: o brățară poate fi un detaliu care îți transformă complet ținuta și îți dă un aer atrăgător. În plus, poți purta brățări indiferent că ai o ținută formală sau casual.

Ține cont că o brățară metalică este potrivită pentru o ținută simplă și elegantă, în timp ce una de piele se potrivește cu un outfit business. Ai grijă să alegi modelul potrivit, deoarece brățările împletite cu mai multe șiraguri nu sunt o alegere bună dacă mergi la un întâlnire de afaceri, așa cum ne spun cei de la realmenrealstyle.com. Indiferent ce model alegi, cu accesoriul potrivit poți să-ți scoți în evidență personalitatea.

Ceas - mai mult decât un accesoriu funcțional

Accesorii barbati

Ceasul este mai mult decât un accesoriu funcțional. Nu poți să porți același accesoriu la ținute diferite, la fel cum nu orice model se potrivește cu stilul tău personal. O regulă general valabilă este să alegi un model cât mai simplu. Cu un ceas clasic nu vei da niciodată greș.

Bineînțeles, în funcție de ținută, poți alege între o varietate de ceasuri bărbătești, de la cele sport, la cele clasice sau chiar un smartwatch. În ceea ce privește cureaua, cele de piele și chiar cele metalice sunt potrivite pentru ocazii formale sau pentru o ținută elegantă, în timp ce curelele din cauciuc merg mai bine cu o ținută casual sau sport.

Curea - accesoriul care completează orice ținută

Accesorii barbati

O curea de calitate poate să adauge un plus de stil oricărei ținute, indiferent că porți doar o pereche de blugi și un tricou sau un costum elegant. Însă și aici există un mic secret: cu cât catarama este mai mare, cu atât cureaua este mai puțin formală.

În ceea ce privește culorile, alegerile sigure sunt cele clasice, adică negru sau maro, dar poți alege și alte variante dacă vrei să evidențiezi personalitatea. În același timp, e recomandat să investești într-o curea de piele, deoarece te va ține mai mult timp.

Pălărie - detaliul care te scoate din zona de confort

Accesorii barbati

Aici lucrurile se complică puțin, însă asta nu înseamnă că nu vei reuși să-i dai de cap. Primul lucru de care trebuie să ții cont este forma feței. Bărbații cu față ovală sunt cei mai norocoși, deoarece pot purta orice model de pălărie, în timp ce pentru fața rotundă se potrivesc șepcile de baseball, iar pentru fața pătrată se potrivesc pălăriile tip cowboy, homburg sau o bască așa cum poartă DiCaprio.

Ce-i drept, nu orice bărbat are încrederea necesară că să-și ia inima în dinți și să poarte o pălărie, dar dacă alegi modelul potrivit vei fi uimit de reacțiile pozitive pe care le vei primi.

Ochelari de soare - practici și mereu la modă

Accesorii barbati

Și în cazul ochelarilor de soare este important să alegi perechea potrivită în funcție de forma feței. Dacă ai față ovală, atunci cei de tip aviator merg cel mai bine. Pentru fața rotundă se potrivesc modele cu rame pătrate, deoarece îți vor subția chipul, iar pentru conturul pătrat se aplică invers regula, adică ochelari cu rame rotunde.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu care poate să-ți schimbe complet modul în care arăți, așa că e bine să alegi o pereche de ochelari de calitate, care să treacă testul timpului.

În concluzie, dacă ții cont de sfaturile de mai sus și alegi întotdeauna accesoriile care ți se potrivesc cel mai bine, o să transformi orice ținută monotonă într-una cu care vei ieși mereu în evidență.

Sursa foto: Shutterstock