Cam la fel stau lucrurile şi când vine vorba de parfumuri. Pentru că el exprimă personalitatea celui care îl foloseşte şi căruia îi completează ţinuta, este firesc să renunţi la unele dintre vechile tale parfumuri în favoarea unora noi. Dacă încă nu ai descoperit care este tipul de parfum care evocă perfect personalitatea ta şi nu te-ai decis ce semnătură olfactivă să porţi, iată câteva idei care te vor ajuta să te ghidezi în orice parfumerie şi care ţin cont şi de vârsta pe care o ai. 

La 20 de ani

Pentru un tânăr de 20 de ani, spontaneitatea şi impetuozitatea sunt caracteristici pe care ar vrea să le comunice întregii lumi. Este vârsta la care eşti gata să iei lumea în piept, să-ţi afirmi valoarea, dar şi să te distrezi. Aşadar, parfumul pe care îl alegi în această perioadă a vieţii tale trebuie să evidenţieze exact această latură dinamică, dar şi o viziune proaspătă. Încearcă parfumuri fresh, cu note accentuate de vetiver, piper, busuioc, cardamom sau muşchi, ca să ieşi în evidenţă. Case de parfumuri precum Paco Rabanne sau Tommy Hilfiger şi-au construit identitatea de brand în jurul universului tânărului dinamic şi modern, gata să înfrunte orice provocare. 

Între 30 şi 40 de ani

Am putea spune că aceasta este vârsta de aur, în care gusturile se rafinează, iar personalitatea se cizelează. Majoritatea bărbaţilor dobândesc o nouă apreciere pentru calitate, inclusiv când vine vorba de parfumuri şi de garderobă. Printre cele mai apreciate parfumuri masculine se numără Terre d’Hermès, dar și Dior Sauvage, care evocă o masculinitate neechivocă, dar care, cu siguranţă, nu este lipsită de rafinament sau eleganţă. Bărbaților cărora le plac parfumurile cu un caracter mai complex sau cele definite de note contrastante și originale li s-ar putea potrivi Le Male de la Jean Paul Gaultier, care îmbină cu succes aerul misterios al vechilor colonii din anii 30-40 cu elemente de modernitate. Bleu de Chanel și Azzaro Wanted sunt alte două parfumuri cunoscute, gândite pentru bărbatul modern. 

Bărbatul la 40 de ani

Bărbatul de 40 de ani are o viziune clară despre stilul său de viaţă şi se cunoaşte pe el însuşi mai bine ca niciodată. El apreciază parfumurile cu note elegante, senzuale, dar dinamice în acelaşi timp. Dior Homme este un parfum apreciat de bărbaţii din această grupă de vârstă, pentru virilitatea lui, dar şi modalitatea originală din punct de vedere olfactiv în care o exprimă. Un parfum poate mai puţin cunoscut, dar foarte atrăgător este Montblanc Legend, care se potriveşte bărbatului care apreciază din plin luxul, eleganţa, dar şi o anumită sobrietate. Stronger With You de la Armani se adresează personalităţilor mai puţin convenţionale, cu o charismă evidentă, care știu să farmece, dar și să uimească.

După 50 de ani

La 50 de ani, un bărbat nu mai are nevoie să demonstreze cine este. Mai mult ca niciodată, bărbatul care a trecut de 50 de ani se orientează spre autenticitate. El optează pentru parfumuri care întruchipează valorile sale fundamentale, care exprimă eleganţă şi care emană farmec și virilitate. Un parfum interesant pentru astfel de bărbați este Acqua Di Gio de Armani, care este sobru, elegant și foarte masculin. Este un parfum care continuă să-i atragă pe bărbaţii pasionaţi de natură, care iubesc notele fresh şi care își doresc un parfum de neuitat și atemporal. Un alt parfum care s-ar potrivi acestui bărbat matur este L'Homme Idéal de la Guerlain, care vine cu o propunere olfactivă îndrăzneață şi modernă. Ceea ce au în comun aceste parfumuri sunt personalitatea puternică şi caracterul iconic. 

Indiferent de vârsta pe care o ai, este esenţial să înţelegi importanţa unui parfum. De la expresia dinamismului tinereţii la o reflecţie a valorilor reliefate de maturitate, parfumul este amprenta olfactivă a unei eterne declaraţii de dragoste pentru viaţă şi tot ce te face să te simţi viu. 

Sursa foto: Unsplash.com