Poate fi o alegere grea, mai ales că uneori gusturile bărbaţilor pot fi diferite de cele ale doamnelor. Înainte de a începe căutările, iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare.

Defineşte-ţi stilul

Diamante sau pietre prețioase, platină, aur sau argint? Iniţial, multitudinea de opţiuni şi de stiluri poate părea copleșitoare, dar nu intra în panică. Începe prin a-ţi defini stilul: vrei o verighetă simplă sau una cu elemente decorative? Întreabă-ţi iubita dacă ea ar dori ca verigheta să fie din același metal ca inelul de logodnă şi puneţi-vă de acord dacă doriţi acelaşi tip de verighetă. După ce aţi răspuns la aceste întrebări, o să ştiţi cu exactitate ceea ce căutați.

Începe căutarea din timp

După ce ai o idee de bază despre ce tip de verighete ai dori, este timpul pentru partea distractivă: încearcă-le! Cel mai bine este să începeţi căutările împreună cu două sau chiar trei luni înainte de data nunţii. În plus, dacă vă doriţi verighete personalizate, probabil veți avea nevoie de mai mult timp, pentru că serviciile de gravură pot dura până la o lună.

Combinaţii

Nu este nicio problemă dacă ţie îți place platina, dar partenera ta preferă aurul galben. Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să alegeți verighete din același metal sau chiar în acelaşi stil. Poţi propune un compromis sub forma unei verighete care îmbină cele două metale sau pur și simplu puteţi opta pentru două inele diferite. Verigheta este o bijuterie specială pe care o veţi purta întreaga viaţă, deci este important să reflecte stilul personal al fiecăruia dintre voi, astfel încât să vă facă plăcere să o purtaţi şi să o preţuiţi întotdeauna.

Bugetul

Chestiunea bugetului este întotdeauna delicată, în contextul în care o nuntă poate fi un eveniment foarte costisitor. Totuşi, amândoi trebuie să aveţi în vedere că verigheta este un simbol al uniunii voastre şi, de asemenea, o bijuterie pe care o veţi purta toată viaţa. Chiar dacă aveţi un buget limitat, nu faceţi rabat de la calitate.

Gândeşte pe termen lung

Cu siguranţă, căutând verighetele perfecte veţi găsi modele îndrăzneţe care vă vor atrage atenția. Totuşi, atât tu, cât şi logodnica ta trebuie să aveţi în vedere că veţi purta aceste inele timp de multe decenii, deci ele trebuie să fie potrivite cu stilul vostru vestimentar general şi cu stilul de viaţă. Oricum, trebuie spus că puteţi face întotdeauna modificări, de exemplu, să adăugaţi diamante a marca o aniversare specială sau poate naşterea unui copil. 

Dimensiunea corectă

Pentru a alege dimensiunea potrivită a verighetei, programați-vă pentru proba finală mai curând la mijlocul unei zile liniștite. Asta înseamnă că nu trebuie să mergi la probă  dimineața devreme (organismul poate reține apă din noaptea precedentă), imediat după ce ai făcut sport (degetele se umflă) sau când este foarte cald sau foarte rece (degetele se pot dilata sau contracta).

Oricare ar fi alegerea pe care o vei face împreună cu logodnica ta, nu uita că verighetele sunt simboluri ale devotamentului şi sentimentelor voastre. Chiar dacă poate părea greu de ales inele potrivite, aminteşte-ţi că este un moment pe care îl doreşti unic în viaţa ta, deci nu uita să te bucuri de el din plin!

Sursa foto: Unsplash.com