Totusi, din punct de vedere evolutiv, se pare ca grasimea si nu trasaturile masculine, indica cat de atragător este un barbat.

Cu puţin noroc, aceste trăsături ale partenerului vor fi transmise urmaşilor, motiv pentru care, orice femeie caută un partener cu material genetic bun şi un sistem imunitar puternic. Aşa se face că, până acum, se credea că trăsăturile cât mai masculine ale unui bărbat îl fac să fie considerat un partener mai potrivit, scrie descopera.ro.

Cu toate acestea, un nou studiu publicat săptămâna aceasta vine şi răstoarnă această teorie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că mărimea taliei unui bărbat este mai importantă decât masculinitatea exprimată de trăsăturile faciale, atunci când vine vorba de alegerea unui partener cu un sistem imunitar puternic.

În studiu, 29 de femei aflate în perioada fertilă a ciclului menstrual (atunci când femeile sunt mai receptive la indicii sexuale şi mai sensibile la masculinitate), au notat fotografiile a 69 de bărbaţi. Ulterior oamenii de ştiinţă au ţinut cont de aceste note alocate fotografiilor şi le-au comparat cu răspunsul imunitar al fiecărui bărbat la vaccinul antihepatita B. De asemenea, specialiştii au măsurat şi nivelurile testosteronului circulant ale participanţilor.