Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a vizitat o fabrică ce va produce smartphone-uri şi şi-a dat acordul pentru începerea proiectului.

Smartphone-ul produs de nord-coreeni se cheamă "Arirang", după un cunoscut cântec popular nord-coreean, relatează news.sky.com.

"Aceste telefoane vor fi foarte convenabile pentru utilizatori deoarece camera foto are mulţi pixeli", a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Coreea de Nord

 

Kim Jong-un este surprins în timpul vizitei în fabrica de producţie a smartphone-urilor în timp ce gesticulează şi le dă indicaţii muncitorilor, generalii care îl însoţesc pe liderul nord-coreean luând, conştiincios, notiţe.

Faptul că nu au apărut fotografii cu producţia propriu-zisă a smartphone-urilor a dat naştere suspiciunilor că apariţia unui smartphone nord-coreean ar fi tot o invenţie a propagandei de la Phenian.

Coreea de Nord

 

În Coreea de Nord cea mai mare parte a populaţiei nu are acces la internet, iar mulţi cetăţeni trăiesc într-o sărăcie cruntă.

Ţara are reţea 3G, dar nord-coreenii nu pot să efectueze apeluri video şi nu pot să telefoneze în străinătate sau să ia contact cu persoane din alte ţări.

Telefoanele mobile, indiferent cât de puţin performante ar fi, sunt foarte scumpe în Coreea de Nord.