Deşi o astfel de aşezare ar părea plauzibilă numai în lumea filmelor de la Hollywood, ea este în realitate un concept futuristic propus de constructorii japonezi de la Shimizu Corp, potrivit cnn.com.

Potrivit documentaţiei publicate de companie, Universitatea din Tokyo, ministere japoneze şi companii din domeniul energiei îşi folosesc cunoştinţele pentru realizarea acestui proiect.

Compania Shimizu susţine că proiecte cum ar fi Spirala oceanului vor deveni o necesitate în viitor pentru a face faţă unor probleme cum ar fi creşterea nivelului mărilor şi nevoia unor surse nepoluante de energie.

Împărţită în trei zone distincte, structura va coborî până la 4.500 de metri, în largul coastelor Japoniei. O sferă gigantică având un diametru de 500 de metri, amplasată sub nivelul apei, va constitui prima secţiune şi va adăposti zona rezidenţială, magazine şi hoteluri.

Această zonă locuită va fi legată de o spirală lungă de peste 14.000 de metri care va ajunge pe fundul mării unde va exista un port submarin şi o fabrică ce va crea energia necesară alimentării sferei utilizând microorganisme care transformă dioxidul de carbon în metan.