Ai zice ca e un stil care numai oamenilor din secolul 21 s-ar potrivi, insa exista doi francezi care au decis sa "hipsterizeze" clasicismul.

Fotograful francez Leo Caillard si artistul digital Alexis Persani au purces intru "hipsterizarea" unor statui celebre si clasice din Muzeul Luvru (dar nu numai) pentru proiectul lor numit "Street Stone".

Fotografiile au facut inconjurul internetului hipsteresc, asta pentru ca abia cand le vezi iti dai seama ca David din Florenta imbracat in hipster e, de fapt, extrem de natural, la fel ca orice alt amic al tau cu care te vezi seara la bere.

Conceptul proiectului este acela de a aduce arta mai aproape de oameni, de a-i face sa realizeze umanitatea statuilor prin aducerea lor, macar stilistic, in zilele noastre.

David din Florenta hipster

Statuie hipster

sursa foto: www.leocaillard.com

Desi fotografiile par destul de reale, sunt de fapt realizate virtual. Leo, fotograful care a avut ideea proiectului, si-a fotografiat prietenii imbracati normal, in pozitii similare cu cele ale statuilor. Apoi Alexis si-a aratat maiestria digitala pentru produsul final.