Revederea cu prietenii vechi, la un pahar de whisky sau de vin fiert, masa festivă, la care te așteaptă familia, sau momentele mult așteptate în care tu și iubita puteți să dați telefoanele pe silențios două zile la rând îți vor reîncărca bateriile pentru următoarele 12 luni. Crăciunul fără cadouri este ca iarna fără zăpadă, așa că nu poți lăsa la voia întâmplării surprizele pentru cei dragi. Ca să nu transformi luna cadourilor în luna stresului, iată ce trebuie să faci:

Fii atent din timp la preferințele celor apropiați

Mai ai destul timp să definești lista de cadouri, fie că o păstrezi într-o agendă sau într-un fișier din telefonul mobil. Dacă în garderoba iubitei este ușor să faci spionaj, iar preferințele ei în materie de parfumuri nu reprezintă nicidecum un secret, cu prietenii sau cu rudele apropiate ar putea să nu fie la fel de ușor. Fii abil și încearcă să citești printre rânduri fiecare conversație cu ei. Poți intui, astfel, care ar fi cadoul potrivit sau ai ocazia de a duce discuția într-o anumită direcție. Un pasionat de rock poate fi surprins plăcut de un tricou cu o formație diferită de cea preferată, iar cineva cu hobby-uri practice va fi măgulit dacă-i vei oferi ceva specific, greu de găsit la prima căutare pe internet. 

Cumpără inteligent

Timpul nu îți va fi deloc un coechipier în lupta cu agitația cumpărăturilor de iarnă, așa că de ce nu ai profita de avantajul tehnologiei? Faci deja plati online, deci poți trece la nivelul următor, prin activarea serviciului George Moneyback. Beneficiezi de oferte personalizate, adaptate profilului tău de consum și nu mai trebuie să cauți prin e-mailuri după vouchere sau coduri de reducere. Mai mult, de fiecare dată când cumperi de la parteneri, primești înapoi suma echivalentă reducerii Moneyback direct în contul asociat cardului tău. Ai acces la produse din supermarketuri, magazine de bijuterii, parfumuri și pantofi, magazine de electronice, farmacii, cafenele, librării online și chiar reduceri la pachete turistice.

Alege articole potrivite cu fiecare vârstă

Este evident că nu-i vei cumpăra iubitei tale o mașinuță teleghidată, iar fratelui mai mic un vin franțuzesc, dar există situații cărora trebuie să le acorzi o atenție aparte. De exemplu, atunci când ești în căutarea unui cadou pentru copilul unui amic. Dacă un set de construcții, un puzzle sau o muzicuță se vor potrivi gusturilor unui copil preșcolar, unul cu vârsta de până în trei ani va fi pus în pericol de piesele mici ale unui cadou nepotrivit. De asemenea, persoanele trecute de vârsta a doua au gusturi mai pretențioase, așa că preferă fie cadourile și accesoriile elegante, fie pe cele practice, de cea mai bună calitate.   

Adaugă o componentă emoțională

Cadourile sunt modul prin care îi arăți cuiva că te-ai gândit la el sau la ea într-unul din momentele de mare importanță pentru amândoi. O piesă de vestimentație va arăta că te interesează gusturile cuiva și că ai încercat să-i explorezi personalitatea, pentru a-i completa stilul. Cu o carte ai putea risca, pentru că universul lecturii cuiva este un domeniu foarte personal, dar, în cazul unei reușite, vei fi surprins de reacția pozitivă pe care o vei urma. Un cadou handmade va fi apreciat în mod deosebit de cei boemi, așadar nu cumpăra primul obiect care îți iese în cale.

Nu pune accentul doar pe obiecte

Când ne gândim la cadourile de Sărbători, avem în minte culori cât mai vii, legate cu funde strălucitoare și așezate sub bradul împodobit. Nu ai nevoie mereu de un obiect pentru a-i face cuiva Sărbătorile mai plăcute. Îți poți surprinde iubita cu un sejur la munte, iar pe prietenul vechi, cu care ai mai reușit să vorbești doar la telefon în ultimii ani, cu o invitație la cafea, ca un prilej perfect de a depăna amintiri. Părinților le poți oferi o materializare a respectului tău față de ei prin facilitarea accesului la servicii de îngrijire sau medicale. 

Există câte ceva pentru fiecare persoană din viața ta. Sărbătorile de anul acesta vor fi cu atât mai reușite cu cât vei urma sugestiile de mai sus pentru a găsi cadourile cu adevărat potrivite. 

Credit foto: Shutterstock