În fiecare sezon, anumite modele trec în plan secund și le lasă loc unora noi. Din fericire, nu va trebui să cauți mult ca să găsești o haină de iarnă în ton cu tendințele acestui sezon, cum ar fi cazul acestor paltoane și geci bărbătești. Iată câteva tendințe pentru sezonul rece 2018-2019 din care să te inspiri când îți alegi o haină de iarnă:

1. Geci matlasate

Una din vedetele acestui sezon este cu siguranță geaca matlasată. De la jachete subțiri, la geci umflate și pufoase, pe podium au fost prezentate o diversitate mare de modele. Multe dintre acestea au avut culori îndrăznețe, precum portocaliu intens, verde mentă, albastru electric sau chiar roz pal, potrivit GQ.

Nimeni nu te oprește însă să optezi pentru un model mai conservator, pe care îl poți aduce în actualitate folosind straturile de haine. Layering, așa cum e cunoscut procedeul foarte în vogă în această perioada, presupune să porți hainele în straturi vizibile. O geacă matlasată poate fi alăturată unui hanorac sau unui cardigan lung, iar în zilele mai puțin friguroase, poți purta geaca descheiată pentru un efect similar.

2. Jachete cu imprimeuri sau logouri

O altă tendință este acoperirea completă a jachetelor, gecilor sau paltoanelor cu imprimeuri. Acestea pot varia de la carouri, la logourile unor mari case de modă. În acest sezon, se poate vorbi de o adevărată „logomanie” - un trend care a fost îmbrățișat de Burberry, Fendi și Louis Vuitton. Totodată, e bine de știut că imprimeul de leopard iese din tendințe și că e înlocuit de imprimeul de tigru, care apare în prezentările de modă atât în cazul paltoanelor, cât și al hainelor îmblănite.

3. Paltoane cu umeri supradimensionați

Moda anilor ‘90 revine prin hainele cu umeri supradimensionați. Poți opta pentru sacouri, jachete sau paltoane cu umeri proeminenți, care te vor face să arăți mai impunător, dar și în pas cu ultimele tendințe. E bine să știi că această tendință va continua și pe parcursul primăverii, în caz că te gândești să optezi pentru o jachetă mai subțire cu umeri XXL.

4. Paltoane în croiala clasică

Unele lucruri nu se demodează niciodată. Așa cum probabil ai observat, moda din acest sezon e destul de jucăușă, extravagantă chiar. Se folosesc multe culori, texturi și croieli care scot în evidență hainele și purtătorul lor. Există însă contexte în care ai nevoie de o haină mai conservatoare, cum ar fi la o întâlnire de afaceri sau un eveniment sobru. Pentru astfel de ocazii, ai opțiunea unui palton elegant, dar clasic, în culoarea bleumarin, potrivit GQ.

5. Haine de iarnă inspirate după profesii

Una dintre sursele de creativitate din acest sezon a constat în uniforme și îmbrăcămintea dedicată anumitor profesii. Case de modă precum Walter Van Beirendonck și Undercover au prezentat geci inspirate după costumele astronauților, iar Heron Preston a avut o colaborare cu NASA, conform Vogue. O tendință similară este cea a hainelor inspirate după uniformele pompierilor din diferite regiuni.

6. Haine cu guler de blană

Hainele de iarnă îmblănite sunt o alegere relativ clasică pentru zilele foarte friguroase de iarnă. Marile case de modă au reinterpretat haina cu guler de blană, propunând tot felul de modele interesante. Printre acestea se numără Hermes, Giorgio Armani, Philipp Plein și Belstaff.

Sursă foto: Shutterstock