Un parfum de calitate oferă numeroase beneficii: de la a te face mai atrăgător până la a te ajuta să scapi de stres și anxietate și a te simți mai încrezător în propria persoană. Șansele de a cuceri o femeie cresc considerabil atunci când te dai cu parfum. Un studiu realizat în Europa arată că, în timp ce aspectul fizic este important pentru bărbați atunci când își aleg o iubită, mirosul este cel mai important factor pentru femei în alegerea unui partener.

Cum găsești însă parfumul care ți se potrivește? La prima vedere, este o alegere simplă: e vorba de gusturi, îți place sau nu cum miroase? De fapt, achizitionarea unui parfum care să se potrivească personalității tale nu este așa simplu. Iată câțiva pași de care să ții cont când pleci la „vânătoare“ de arome. 

Încearcă doar câte trei parfumuri 

Dacă mergi la cumpărături și n-ai nici cea mai mică idee care produs ți se potrivește, ai tendința de a testa cât mai multe până ce găsești varianta ideală. Totuși, pentru a descoperi cea mai bună aromă, este recomandat să miroși doar câte trei tipuri de parfum la fiecare vizită în magazinele de cosmetice. Nu îți pierde răbdarea, la un moment dat îl vei găsi pe cel adecvat personalității tale!

Începe cu parfumuri lejere

Dacă nu ai folosit până acum parfumuri, este indicat să începi cu cele lejere. Este vorba de parfumuri apoase, cu miros de mosc, a căror aromă este vag resimțită de cei din jur. Acestea transmit prospețime și curățenie. Următorul pas ar fi să folosești parfumurile citrice, florale, după care poți trece la cele cu arome mai tari.

Încearcă să conștientizezi ce miroși

Pentru a descoperi parfumul perfect, este important să conștientizezi ce miroși. Acest lucru te va ajuta să cauți alte arome similare sau, din contră, să eviți mirosurile care te deranjează. În procesul de testare, vei observa că sunt mai multe tipuri de arome asupra cărora să te concentrezi. Mirosul de mosc seamănă cu cel al rufelor proaspăt spălate. „Smoky“ seamănă cu mirosul de la un foc de tabără. Aroma de citrice este cea mai ușor de recunoscut, iar „Woody“ poate varia de la o aromă de nuci până la cea de lemn de santal, paciuli sau ulei de cedru. De asemenea, mai poți alege dintre parfumurile florale (crini, trandafiri, violete, bujori), acvatice  sau orientale.

Urmărește evoluția parfumului după câteva ore

Un alt aspect care te-ar putea convinge să alegi un parfum este felul în care îl resimți după câteva ore de la pulverizare. Cel mai bun moment pentru testarea unui parfum este dimineața, mai ales pentru că simțul olfactiv este mai sensibil și poți percepe mai bine aromele. În plus, când alegi să pulverizezi o nouă aromă, este esențial să nu fi folosit un alt parfum înainte, pentru că altfel îți va fi mult mai greu să conștientizezi care este adevărata aromă a produsului nou încercat. 

De regulă, parfumurile ieftine au o aromă de vârf care se simte foarte puternic de la prima pulverizare, însă nu rezistă în timp. În schimb, mirosul parfumurilor de calitate rezistă pe corp sau pe haine o perioadă îndelungată.

Istoria parfumului este veche de mii de ani, iar primele dovezi ale folosirii sale datează din Egiptul Antic, Mesopotamia şi Cipru. Mirosul este cel mai sensibil simț al nostru, fiind conectat cu memoria. Folosirea unui parfum este un mod distinct de a te exprima dincolo de impresia vizuală. Astfel, poți deveni memorabil. 

Sursă foto:Olena Yakobchuk/  Shutterstock