În cele ce urmează descoperi câteva trucuri prin care poți să ai grijă de felul în care arăți, ca să te simți bine în pielea ta și să faci impresie bună, chiar dacă nu îți permiți să investești timp și nici prea mulți bani pentru asta. 

Tunde-te singur, cu stil

Cine a spus că ai nevoie neapărat de un stilist ca să ai o tunsoare decentă sau o barbă îngrijită? Cu ajutorul unui aparat de tuns inteligent, îți aranjezi firele de păr așa cum îți dorești. Printre cele mai eficiente sunt cele cu lamele din titan și piepteni reglabili. Poți să-ți tunzi părul de la 0,5 până la 23 de milimetri. 

Practic, în câteva minute, ai rezolvat două lucruri foarte importante când vine vorba de aspectul îngrijit al feței tale: frizura și barba.

Bărbierește-te fără să îți iriți pielea

Dacă ai pielea sensibilă și te gândești îngrozit că urmează să te bărbierești, așa că mai bine îți lași barbă, află că ai o opțiune mai bună chiar la îndemâna ta. Iritațiile pielii pot să apară din diverse motive, de la igiena precară și până la afecțiuni dermatologice. Poți evita însă iritațiile dacă alegi un aparat de conturat și bărbierit. Spre deosebire de cele obișnuite, acesta nu bărbierește aproape de piele și, astfel, o protejează de leziuni. Totuși, dacă ai o piele deja afectată, evită utilizarea lamei până nu te vindeci complet. 

Nu e vorba, însă, doar de iritații, ci și de stilizarea rapidă a bărbii, dacă nu ai timp să mergi la frizer pentru asta. Cu ajutorul unui aparat de ras pentru contur, îți poți tunde barba la ce lungime dorești, în vreme ce lama sau lamele îți vor urmări contururile feței.  

Nu îți acoperi cicatricile 

Când erai mic și abia învățai să mergi pe bicicletă ai căzut și te-ai lovit atât de rău la bărbie, încât ți-a rămas un semn pe viață. Ți-ai fi dorit să nu fie acolo, așa că încerci cumva să îl ascunzi. S-ar putea să fii, însă, surprins. Studiile au demonstrat că cicatricile de la nivelul feței te fac mai atrăgător. 

Aceasta, pentru că semnele din naștere sau cele de bună purtare spun ceva despre personalitatea ta și îți dau un farmec aparte. Dincolo de aspectul în sine, stă o poveste care este numai a ta și pe care o poți împărtăși cu sexul opus, dacă vrei. Ea va aprecia la tine sinceritatea și faptul că nu vrei să pari altfel decât ești tu, de fapt. 

Odihneste-te bine și hidratează-te

Un somn odihnitor ajută organismul să se refacă după o zi grea de muncă. Practic, în timp ce dormi, apa este distribuită în tot corpul, acolo unde este necesară, de pildă către fața ta. Dacă nu te odihnești suficient, te poți trezi dimineața cu cearcăne sau pungi sub ochi. 

Apa este esențială pentru sănătatea organismului, pentru că ajută la eliminarea toxinelor și la menținerea elasticității pielii. Chiar dacă vârsta își spune la un moment dat cuvântul, o bună hidratare a pielii reduce apariția ridurilor, de pildă. Totodată, este important ca din meniul tău să nu lipsească alimentele bogate în antioxidanți, cum sunt fructele de pădure, rodiile sau varza Kale. 

Indiferent cât de mult te îngrijești, este foarte important să ai și o atitudine potrivită și o ținută pe măsură. Încearcă să fii pozitiv cu cei din jurul tău și să te îmbraci mereu cu bun-gust. Nu e nevoie să cheltui o avere pe felul în care arăți și nici să petreci ore în șir prin saloanele cosmetice. Un aparat de ras bine ales, odihna suficientă și hidratarea sunt câteva dintre aspectele de care este indicat să ții cont ca să arăți bine în orice ocazie.

Sursa foto: Shutterstock