Așa că, dacă ai decis că vrei să îți ceri în căsătorie iubita acasă, nu mai rămâne decât să pui la cale un moment cu adevărat romantic și să o surprinzi în cel mai frumos mod. 

De la amenajarea decorului și până la alegerea inelului, există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. Iată care sunt toate detaliile pe care trebuie să le pui la punct:

Alege inelul potrivit

Ca să te asiguri că ai ales inelul potrivit pentru viitoarea la logodnică nu trebuie să ai neapărat abilități de detectiv, ci e suficient să fii cât mai atent la preferințele ei, stilul vestimentar și nu numai. Dacă, de exemplu, obișnuiește să se îmbrace cât mai lejer sau casual, atunci poți alege un inel minimalist. Eventual, pentru a fi cât mai sigur că nu dai greș, o poți întreba pe sora, mama sau prietena ei cea mai bună. Eventual, poți sustrage un inel pe care îl deține deja iubita ca să mergi la sigur cu mărimea inelului. 

Însă, în afară de mărimea inelului, trebuie să fii atent și la alte aspecte, precum piatra inelului. Dacă vrei să îi faci o surpriză cu adevărat deosebită, poți opta pentru un inel cu diamant. În acest caz, ar fi util să verifici un ghid practic bijuterii diamante, ca să îți faci o idee despre bugetul necesar și dacă să optezi pentru un inel rafinat sau cu o piatră mare, care să iasă în evidență.

Fă curățenie și decorează casa

Chiar dacă ai ales să pregătești cererea de căsătorie acasă, departe de ochii lumii, asta nu înseamnă că e în regulă să lași cutiile de pizza goale în bucătărie sau hainele să rămână aruncate pe canapea. Dimpotrivă, ca să îi arăți că și pentru tine e la fel de important acest moment, ar trebui să faci puțină ordine în casă.

După ce terminat curățenia și ești sigur că totul arată impecabil, e momentul să decorezi puțin pentru a crea atmosfera potrivită. Poți așeza câteva lumânări pe masă, câteva vaze cu flori sau chiar o instalație luminoasă. Dacă locuiți deja împreună, atunci ar trebui să vorbești cu câțiva prieteni despre planul tău (care să tragă de timp) și să te asiguri că iubita ta nu se va întoarce acasă înainte să pui totul la punct.

Oferă-i ceva în plus

În afară de inelul pe care l-ai pregătit deja pentru această ocazie specială, poți opta și pentru un cadou extra, care să transforme acest moment într-unul cu adevărat special. Nu e neapărat să îi oferi ceva ieșit din comun, ci un cadou cu o anumită semnificație. Poate fi vorba de un album foto cu poze pe care i le-ai făcut pe furiș, o cană personalizată pe care să apară marea întrebare sau chiar una sau mai multe bijuterii cu diamant, pe care să le asorteze cu inelul.

Alege momentul potrivit

Chiar dacă uneori o cerere în căsătorie spontană acasă poate fi romantică, este totuși important să alegi momentul ideal pentru a pune marea întrebare. Dacă știi că iubita ta se simte foarte obosită sau stresată când vine de la birou, atunci ai putea să planifici acest moment pentru weekend. Sau dacă știi că nu îi place să se trezească cu noaptea-n cap, atunci pregătește momentul pentru după-amiază sau seara. De asemenea, dacă știi că e genul căreia îi place să se aranjeze și să arate bine în momentele importante din viața voastră, atunci nu îi adresa marea întrebare atunci când ea abia s-a trezit din somn și e încă în pijamale.

Creează o atmosferă romantică

Cea mai simplă modalitate prin care poți să creezi atmosfera romantică este să alegi muzica potrivită. Poți să alcătuiești un playlist cu melodiile voastre preferate care să se audă pe fundal în timp ce tu adresezi marea întrebare. De asemenea, poți avea în vedere și pregătirea unei cine romantice. Dacă nu te pricepi să gătești, atunci poți ruga un prieten să te ajute sau, mai simplu, poți comanda online mâncarea voastră preferată. Nu uita să ai la îndemână și o sticlă cu șampanie.

Un ultim detaliu la care ar trebui să te gândești este dacă vrei ca acest moment să fie doar între voi doi sau vrei să îl împărtășești și cu familia sau cu prietenii apropiați. Bineînțeles, poate fi mai distractiv să chemi și câțiva prieteni și apoi să petreceți. Eventual, dacă vrei ca acesta să rămână un moment intim, poți organiza o ulterior o petrecere ca să faceți public anunțul viitoarei căsătorii.

Sursă foto: Shutterstock