Totuși, primul aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere este siguranța ta și a familiei tale. Pentru a putea profita de timpul petrecut acasă, alături de familie, dar și pentru a putea pleca relaxat în vacanțe, fără să ai grija faptului că cineva îți va sparge casa, este bine să iei măsuri în ceea ce privește gradul de siguranță al casei tale.

Pe piață există o serie de variante pe care le poți utiliza pentru a te putea asigura că niciun musafir nepoftit nu îți va pătrunde în locuință. Atunci când vorbim de siguranță, ușa de intrare și geamurile joacă un rol important. De asemenea, camerele de supraveghere și sistemele de alarme sunt două idei foarte practice pentru protecția casei tale. 

Înainte de a-ți proteja casa, protejează-ți curtea

Pentru a ajunge în casă, persoanele nedorite trebuie să treacă mai întâi de intrarea în curte, astfel că este bine să începi să investești mai întâi în porți și gard. Acestea trebuie să fie realizate din materiale rezistente și să fie greu de accesat, fiind înalte și solide. În acest mod, musafirii nepoftiți se vor gândi de două ori atunci când vor plănui să-ți spargă casa. Este, de asemenea, util ca ele să fie dificil de escaladat, iar vârfurile lor să fie ascuțite, astfel încât să nu se poată păși pe ele.

Camerele de supraveghere pot ține hoții la distanță

Camerele de supraveghere sunt o soluție de securitate destul de eficientă, mai ales dacă sunt amplasate strategic. Pentru ca acestea să fie cât mai eficiente, trebuie să fie așezate în anumite zone și să aibă vizibilitate la anumite locuri, precum intrarea în curte, intrarea din față și din spațe a casei, cât și la garaj. Ele trebuie să acopere, pe cât posibil, întreg perimetrul, deci să aibă cât mai puține puncte oarbe, pe unde s-ar putea strecura intrușii. 

Apelează la un sistem de alarmă

Camerele de supraveghere sunt mai eficiente atunci când sunt însoțite de un sistem de alarmă, care să anunțe în timp real dacă cineva încearcă să-ți pătrundă în locuință. De asemenea, poți apela la o echipă specializată, care să se deplaseze la tine acasă, în cazul în care primesc un astfel de semnal de alarmă. Astfel te vei asigura că ai casa și familia păzite zi și noapte de către oameni echipați și antrenați pentru astfel de situații limită.

Ușa de la intrare și ferestrele – elemente esențiale

Pentru a ajunge în locuință, musafirii nepoftiți trebuie să pătrundă pe ușă sau pe fereastră, motiv pentru care este indicat să optezi pentru materiale de calitate atunci când le alegi. În ceea ce privește ușile, cel mai indicat este să te orientezi către uși metalice antiefracție, iar cel mai recomandat material este oțelul galvanizat. De asemenea, sistemul de închidere și accesoriile sunt foarte importante. Cea mai bună variantă este să achiziționezi uși cu broască ce au mecanism de autoblocare, care să fie izolate termic și să aibă o încuietoare de o calitate superioară. 

Un alt mod în care îți poți ține bunurile de valoare sau banii în siguranță este reprezentat de seifuri. Utilizându-le, riscul să rămâi fără acestea va fi unul foarte mic. În plus, atunci când hoții văd că lucrurile de valoare sunt păstrate în siguranță, există o probabilitate mare să se dea bătuți. Totuși, trebuie să ții cont că pentru ca această strategie să fie eficientă, seiful trebuie să fie de calitate și să nu poată fi spart sau furat. 

Acum ai toate datele pentru a asigura siguranța locuinței și te poți relaxa în intimitate alături de familie.

Sursa foto: Pexels.com