Poate că ți-e dor să vezi un film la cinema sau să mergi la un spectacol de teatru. Să hoinărești prin magazine căutând cadouri perfecte sau să iei cina la restaurant. În această perioadă, erai obișnuit să participi la petrecerile de Crăciun organizate la locul de muncă sau să accepți invitațiile festive venite de la prieteni. Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, situația este diferită anul acesta și, chiar dacă poate noua realitate nu este pe placul tău, trebuie să privești partea pozitivă a lucrurilor și să te adaptezi. Pentru că acasă este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului, îți prezentăm câteva modalități prin care să profiți din plin de fiecare clipă.

Relaxare în fața micului ecran

După o zi de muncă obositoare, un film sau un serial te pot ajuta să te relaxezi. Dacă până acum n-ai reușit să vezi producțiile clasice ale cinematografiei mondiale, poți profita din plin de timpul liber pentru a urmări unele dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor. Mai mult decât atât, pentru că serile le petreci acasă, ai posibilitatea să urmărești serialele care au fascinat mii de cinefili din întreaga lume și pe care până acum n-ai avut timp să le urmărești. De la „The Crown“ și „The Queen's Gambit“ până la „The Undoing“ și „My Brilliant Friend“.

Pentru a te bucura din plin de experiența vizionării unui film sau a unui serial, îți poți amenaja un cinematograf în propria sufragerie. Însă, este important să alegi televizorul potrivit pentru camera în care vrei să îl amplasezi, precum și mobila adecvată. Dacă ecranul este fie prea mare, fie prea mic, ochii tăi vor avea de suferit și astfel vor apărea durerile de cap.

Cât despre distanța la care trebuie să poziționezi televizorul față de locul în care vei sta, aceasta trebuie să fie de trei ori mai mare decât diagonala dispozitivului. Amplasează-l pe o comoda televizor care să aibă o înălțime asemănătoare cu canapeaua ori fotoliile pe care vei sta în timp ce urmărești producțiile preferate. Pentru a te simți confortabil, este important să privești drept când te uiți la televizor. Odată ce îți amenajezi o cameră de relaxare, în care să poți urmări filme împreună cu familia sau cu prietenii apropiați, timpul va trece într-un mod mai plăcut.

Seri de lectură cu copiii

Această perioadă în care sunt numeroase restricții este un bun prilej de a petrece mai mult timp în sânul familiei. Și astfel îți poți forma noi obiceiuri care să te ajute să te relaxezi. După-amiezile în care îi povestești celui mic aventuri din copilăria ta și cum se desfășurau orele la școala în vremea în care erai elev sau serile în care citiți împreună cărți cu personaje magice și întâmplări fantastice pot contribui la întărirea legăturii dintre voi. Pentru că nu mai e mult până la Crăciun, îi poți citi celui mic din cărțile scrise de Matt Haig – „Un băiat numit Crăciun“, „Fetița care a salvat Crăciunul“ și „Eu și Moș Crăciun“ – sau îi poți face cunoștință cu unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatură – Ebenezer Scrooge, bătrânul morocănos din „Poveste de Crăciun“, cartea scrisă de Charles Dickens în 1843.

Așadar, încearcă să profiți de situația actuală și să petreci mai mult timp cu familia și prietenii apropiați.

Sursă foto: Syda Productions/ Shutterstock