De asemenea, mulți bărbați nu știu că parfumurile pot fi schimbate în funcție de sezon. Iar în sezonul rece, cele mai potrivite parfumuri sunt cele calde, intens masculine, cu arome lemnoase, de vetiver, paciuli, cedru, lemn de santal, condimentate ori vanilate. Ai de ales între arome de ciocolată, bergamotă, cafea și citrice, ca mandarina, note picante și aromate, precum piperul roz și scorțișoară, cimbrul sau rozmarinul. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a-ți alege parfumul în sezonul rece.

De ce să schimbi parfumul

Există cel puțin un motiv pentru care ar trebui să îți schimbi parfumul în funcție de sezon. Un parfum care îți va capta simțurile în timpul verii în mod sigur ți se va părea prea suav în sezonul rece. Parfumurile pentru primăvară-vară sunt mai proaspete, mai florale, mai fructate. Pe măsură ce temperaturile scad, vei prefera în mod inconștient arome lemnoase, condimentate, calde, ca cedrul, ambra, scorțișoara și chiar mirosul de piele.

Învață să prelungești durata parfumului

Pentru ca parfumul pe care îl folosești să își mențină aroma pe tot parcursul zilei, poți folosi mai multe metode. În primul rând, aplică parfumul imediat după duș, pentru că porii deschiși absorb mai bine substanțele. Pielea trebuie să fie bine hidratată pentru a absorbi parfumul și poți amplifica acest fapt prin folosirea vaselinei în zonele unde vrei să îl pulverizezi. Pentru a spori efectul, profită de acele seturi barbati cadou care conțin, în afară de parfum, și diverse loțiuni cu aceeași aromă. Parfumează zonele strategice ale corpului, așa numitele zone „fierbinți”, precum gâtul, în spatele urechilor, în interiorul coatelor, dar și părul și chiar hainele. Atenție, însă, pentru că unele parfumuri pot păta țesăturile, mai ales hainele albe, de mătase sau cașmir. 

Alege un parfum mai puternic

Nu ezita să optezi pentru un parfum care miroase mai puternic decât de obicei, pentru că acest lucru este permis în sezonul rece, mai ales iarna. Alege note tari, picante, precum vanilie și mosc, tot ce nu ar fi în mod normal recomandat în restul anului.

Alege parfumuri sau apă de parfumuri

În sezonul rece, este recomandat să alegi concentrații mai puternice, ca apa de parfum sau parfumul în sine. Vara, astfel de arome ar putea deveni neplăcute în combinație cu temperaturile crescute, dar iarna sunt pe cât se poate de potrivite. În plus, în sezonul rece, un parfum puternic aduce confort în viața de zi cu zi, încălzindu-te cu mirosul cald. Pe de altă parte, astfel de parfumuri au o structură care le permite să se mențină mai mult timp. 

Optează pentru un „flanker”

Multe case de parfumuri lansează produse pentru anumite sezoane. Pentru a face acest lucru, ele combină într-un nou produs parfumuri ale lor devenite clasice, legendare. Sunt versiuni adaptate unui anumit public sau unui moment și sunt cunoscute drept „flankers”. Aceste produse pot fi o modalitate de a folosi parfumul preferat adaptat însă unui anumit sezon, precum este cel rece. Totuși, nu toate aceste produse au legătură cu originalul, deci alege cu atenție parfumul. 

Bărbații au tendința de a rămâne mai loiali parfumului lor decât femeile, însă în prezent au la dispoziție o gamă olfactivă largă adaptată fiecărui moment din viața lor. Un motiv bun pentru a alege un parfum de sezon, cald și seducător. 

Sursa foto: Shutterstock