"De când există stres pe Wall Street există şi consum de droguri pe Wall Street", afirmă autorul articolului apărut pe site-ul publicaţiei Business Insider.

Cea mai "sălbatică" perioadă din acest punct de vedere a fost reprezentată de anii '70, când apariţia extrem de stresantelor spaţii pentru brokeri de la bursă a coincis cu avântul unui nou drog superior: cocaina.

În zilele noastre, stimulentele, calmantele, pastilele şi prafurile folosite în trecut pentru a-i distra pe clienţi sau pur şi simplu pentru a trece cu bine peste o zi de lucru pe Wall Street au dispărut şi nu mai sunt la modă.

Totuşi, există anumite lucruri care nu se schimbă niciodată. "Cei care lucrează pe Wall Street sunt dependenţi de fitness", a declarat un bancher pentru Business Insider. "Ca profesie, noi suntem probabil în cea mai bună formă fizică în comparaţie cu celelalte profesii, cu excepţia celor care lucrează în industria modei", a mai spus acesta.

Cocaina: anii 1970 - prezent

Cocaina este un stimulent introdus pe piaţă în anii '70 şi este considerat drogul preferat de pe Wall Street, întrucât avea cel mai persistent efect. Bancherii o consumau pe atunci şi continuă să o facă şi acum.

Marijuana: anii 1970 - prezent

Trebuie să faci cumva pentru a dormi câteva ore. Nu este drogul preferat al tuturor bancherilor, dar este în orice caz la îndemână după o noapte grea.

Quaalude: anii 1980 - sfârşitul anilor '90

Concepute iniţial pentru a-i ajuta pe oameni să doarmă, aceste pastile au fost scoase în afara legii în 1984. Bancherii au putut totuşi să şi le procure în continuare şi, mai ales la mijlocul anilor '90, au apărut quaalude denumite "Roches", întrucât numele fabricantului - Roche - era trecut pe pastile.

GHB: anii 1990

Acidul Gamma-Hidroxibutiric este un lichid antidepresiv pe care bancherii îl turnau în băuturile lor. Te face să "ieşi din zonă".

Ecstasy: anii 1990

Este o pastilă luată pentru a induce starea de euforie. Este o precursoare a lui "Molly", praful pe care îl iau adolescenţii din zilele noastre.

Ritalin: anii 1990

După o noapte grea în care ai petrecut alături de clienţi, îţi e greu să te concentrezi la birou. Fă cunoştinţă cu Ritalin, drogul studiului.

Adderall

Amfetamină cu rol psihostimulant, Adderall reprezintă un pas înainte faţă de Ritalin, fiind folosită uneori ca un înlocuitor pentru cocaină.

Molly: 2010 - prezent

Considerat o formă "mai pură" de Ecstasy, Molly se adresează în special generaţiei tinere. Îi ajută pe adolescenţi să danseze toată noaptea pe muzică electronică, potenţată de lumini stroboscopice şi raze laser.