"Prin acest contract, compania (...) va fi responsabilă pentru continuarea construcţiei centrului comercial pe perioada anului viitor. Având în vedere inaugurarea programată pentru anul 2016, colaborarea cu Strabag oferă investitorilor şi dezvoltatorilor ParkLake garanţia de atingere la termen a obiectivelor de calitate ale construcţiei", se arată într-un comunicat al dezvoltatorilor.

Centrul comercial, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi, este închiriat în proporţie de 70%. ParkLake reprezintă o investiţie totală de 180 de milioane de euro şi deschiderea este prevăzută pentru anul 2016, având peste 200 de magazine şi o parcare subterană de 2.600 de locuri.

Compania portugheză Sonae Sierra deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,9 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 82 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,6 milioane metri pătraţi. În România, compania mai deţine centrul comercial River Plaza din Râmnicu-Vâlcea.

Caelum Development este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de real estate.

Strabag operează în România din 1991. În 2013, cei 1.500 de angajaţi români ai companiei au generat un volum de aproximativ 320 milioane euro.