Grupul de telecomunicaţii Softbank propune din această vară o aplicaţie specială care permite vizionarea evoluţiei pe care o va avea de-a lungul anilor chipul unei persoane, în funcţie de stilul de viaţă - benefic sau nociv pentru sănătate - adoptat.

Această aplicaţie este însoţită de o brăţară-senzor, fabricată de compania americană Fitbit Flex, care permite abonaţilor să îşi monitorizeze condiţia fizică, a declarat directorul companiei Softbank, Masayoshi Son, într-o conferinţă de presă. Softbank a obţinut în regim de exclusivitate dreptul de a comercializa acest produs în Japonia.

Diversele informaţii înregistrate de acea brăţară 24 de ore din 24 vor putea fi consultate pe telefonul mobil cu care Fitbit Flex comunică prin bluetooth. Informaţiile (numărul de paşi făcuţi într-o zi, numărul de calorii consumate, ciclurile somnului etc.) sunt stocate online pe un server.

Utilizatorul va putea în plus să îşi fixeze anumite obiective (distanţa pe care trebuie să o parcurgă într-o zi, energia consumată etc.), care, dacă sunt atinse, îi vor oferi dreptul la mici cadouri.

Dispozitivul, care costă 490 de yeni (3,75 euro) pe lună, va fi însoţit de un serviciu de consiliere medicală prin telefon, disponibil 24 de ore din 24, pe parcursul întregului an.

Treptat, creatorii dispozitivului vor adăuga şi alte accesorii pentru a ameliora modalitatea de monitorizare a stării de sănătate, afirmă grupul Softbank, care, în paralel, a prezentat cu această ocazie un nou tip de telefon inteligent, considerat "simplu", creat pentru persoanele în vârstă.