Cercetătorii Universităţii Brigham Young din Utah au studiat aproape 1.700 de adulţi căsătoriţi timp de peste două decenii, luând în considerare sănătatea lor şi răspunsurile acestora la chestionare legate de fericirea acestora şi calitatea vieţii lor, relatează dailymail.co.uk.

Atunci când un cuplu este fericit, membrii săi sunt mai sănătoşi pentru că îşi poartă unul altuia de grijă, au constatat cercetătorii.

Cuplurile fericite mănâncă mai sănătos, membrii lor sunt mai puţin predispuşi la a merge singuri în pub-uri sau a sta târziu la lucru şi a mânca de la fast-food.

Mai puţin stres înseamnă un somn mai bun, iar dacă membrii cuplului se înţeleg foarte bine se pot încuraja reciproc să renunţe la obiceiuri nesănătoase precum fumatul sau să meargă constant la doctor.

De asemenea, membrii unui cuplu fericit pot face sport împreună sau alte activităţi în aer liber, ce ajută la sănătate.

"Cuplurile care se ceartă frecvent ar trebui să solicite ajutor profesionist pentru că acest lucru le cauzează sănătăţii", a declarat cercetătorul care a condus studiul, Rick Miller. "Atunci când soţii au o zi grea, într-un mariaj fericit, este foarte probabil ca ei să se susţină reciproc şi să empatizeze unul cu celălalt. Acest lucru reduce stresul şi protejează sănătatea", a mai precizat cercetătorul.