Nu este pentru prima dată când femeia, cunoscută drept "Ocean Ramsey" (Ramsey a Oceanului), înoată alături de rechini, relatează dailymail.co.uk.

Clipul de pe YouTube, care a adunat aproape 200.000 de vizualizări, a fost realizat chiar de Ziua Îndrăgostiţilor (Valentine's Day) din dorinţa lui "Ocean Ramsey" de a-şi exprima dragostea faţă de rechini.

Femeia a fost filmată de către fotograful Juan Oliphant, specializat în imortalizarea evenimentelor care se întâmplă în ocean.

"Multe persoane se tem de rechini pentru că i-au văzut, din nefericire, portretizaţi la televizor şi în filme ca fiind maşini de ucis oameni", susţine blonda iubitoare de rechini. "În realitate, rechinii sunt inteligenţi, calculaţi şi, în general, foarte precauţi în ceea ce priveşte apropierea de oameni", mai precizează ea.

 

Ea înoată alături de rechini fără mască de oxigen, aşa că trebuie să îşi controleze bătăile inimii şi respiraţia pentru a nu-i speria pe rechini.

"Trebuie să îi faci să aibă încredere în tine, sunt foarte rezervaţi, foarte precauţi. Se sperie foarte repede", susţine fotograful Juan Oliphant.

Ramsey a început să înoate cu rechinii la vârsta de 14 ani. Durata cea mai mare pe care o poate petrece sub apă fără oxigen este de 5 minute şi 45 de secunde. Ea este instructor de scufundări şi de surfing în prezent. Totodată, ea lucrează şi la protejarea rechinilor, mărturisind că se teme că rata uciderii acestora este alarmantă având în vedere reputaţia lor.

"Rechinii au nevoie să fie respectaţi ca animale sălbatice şi apreciaţi pentru rolul lor de prădători de top ai oceanului", este de părere Ramsey.