Throwdini - cel mai mare numar de cutite aruncate. David R. Adamovich, supranumit "The Great Throwdini" in Statele Unite ale Americii, a aruncat 102 cutite lungi de 35 de centimetri in jurul partenerei sale, Tina Nagy, intr-un singur minut. Acest record a fost stabilit in orasul Freeport, din apropiere de New York, pe 26 decembrie 2007.

Jumatate om, jumatate arici - Wei Shengchu, omul cu cel mai mare numar de ace infipte in cap. Nu mai putin de 2009 ace au fost infipte pe capul si fata chinezului Wei Shengchu, pe platourile emisiunii "Lo Show dei Record" din orasul italian Milano, pe 11 aprilie 2009.

Wei Shengchu

Omul tuturor recordurilor - Ashrita Furman, detinatorul celor mai multe recorduri din Guinness World Records. Originar din cartierul newyorkez Queens, Keith Furman a primit prenumele Ashrita ("protejatul lui Dumnezeu", in sanscrita) de la profesorul sau de meditatie, Sri Chinmoy.

Din 1979, el a stabilit sau doborât 259 de recorduri oficiale Guinness. In momentul publicarii acestui volum special din 2011, el detinea 100 de recorduri. De unde ii vine pasiunea pentru aceste recorduri?

"Vreau sa arat ca omul are capacitati infinite atunci când crede in el insusi", a spus Furman.

Aproape fara mâini - Wang Weibao, recordul de timp pentru mentinerea echilibrului in patru degete. Chinezul Wang Weibao a ramas 19,23 de secunde in echilibru pe patru degete, pe platourile emisiunii "Zheng Da Zong Yi" (Guinness World Record Special), la Beijing, pe 9 noiembrie 2008.

Wang Weibao

Cel mai ecologic câine - Tubby, câinele cu cel mai mare numar de sticle reciclate. Se estimeaza ca Tubby, câinele labrador al Sandrei Gilmore, care locuieste in orasul Pontnewydd din Marea Britanie, a contribuit la reciclarea a 26.000 de sticle din plastic in ultimii sase ani.

Pontnewydd

 El a strâns acele sticle in timpul plimbarilor sale zilnice, tinându-le intre dinti si aducându-le proprietarei sale.

Se invârte pentru el - Benito Ros Charral, omul care a sarit peste cel mai mare numar de obstacole, pedalând pe roata din spate a unei biciclete. Pe 19 aprilie 2009, spaniolul Benito Ros a sarit peste 48 de obstacole, pedalând pe roata din spate a unei biciclete, pe platourile emisiunii "Lo Show dei Record" din Milano.

 

Un câine pasionat de skateboard - Tillman, un buldog englez, a parcurs distanta de 100 de metri pe skateboard, in 19,67 secunde, in timpul celei de-a 15-a editii a "X-Games" din Los Angeles, pe 30 iulie 2009.

 

 

Cele mai elastice femei din lume - Trei contorsioniste care au ramas pentru cea mai lunga perioada de timp intr-o cutie. Contorsioniste neozeelandeze Skye Broberg, Nele Siezen si Jola Siezen au intrat intr-o cutie cu dimensiunile 66,04 x 65,58 x 55,88 centimetri, unde au ramas timp de 6 minute si 13,52 secunde, pe platoul emisiunii "NZ Smashes Guinness World Records", filmata in centrul comercial Sylvia Park din Auckland, pe 20 septembrie 2009.


Cu limba bine intinsa - Thomas Blackthorne, cea mai mare greutate ridicata cu limba. Britanicul Thomas Blackthorne a ridicat greutatea de 12,5 kilograme doar cu ajutorul limbii, pe platourile emisiunii "El Show Olimpico", in orasul Ciudad de Mexico, pe 1 august 2008.

 

Limuzina in stil camion - The Midnight Rider, cea mai grea limuzina din lume. The Midnight Rider este cea mai grea limuzina din lume. Ea cântareste 22.933 de kilograme, are o lungime de 21,2 metri si o inaltime de 4,1 metri. Construita de americanii Michael Machado si Pamela Bartholemew din California, ea a rulat pentru prima data pe 3 septembrie 2004.

recorduri ciudate - 1
 

Jocul cu pahare - Steven Purugganan, cel mai rapid jucator de sport stacking. Americanul Steven Purugganan a asamblat si dezasamblat structurile continând cel mai mare numar de pahare, in 5,93 secunde, cu ocazia campionatelor WSSA Greater Sport Stacking din orasul Cleveland, pe 3 iunie 2009.

 

Cel mai puternic fotbalist - Francisco Javier Galan Marin, autorul celui mai rapid sut. Pe 29 octombrie 2001, spaniolul Francisco Javier Galan Marin a expediat mingea de fotbal cu o viteza de 129 de kilometri/ ora in studiourile emisiunii "El Show de los Records" din Madrid.

 

Sarah Paddy Jones - cea mai batrâna dansatoare profesionista de salsa. Britanica Sarah Paddy Jones, nascuta pe 1 iulie 1935, a câstigat premiul I in spectacolul organizat de televiziunea spaniola "Tu si que vales", in decembrie 2009, devenind cea mai in vârsta dansatoare de salsa acrobatic care primeste acest titlu.

 

Mehmet Ozyurek - omul cu cel mai lung nas. Nasul turcului Mehmet Ozyurek masura 8,8 centimetri in lungime, atunci când a fost masurat pe platoul emisiunii "Lo Show dei Record" din Roma, pe 18 martie 2010.

recorduri ciudate - 2