care filmează de câteva zile un documentar despre ţara noastră, în cadrul unui acord încheiat cu ANT, ce va fi difuzat în 10 ţări în anul 2015.

Andrew Evans este editorialist al National Geographic Traveler, pentru care realizează rubrica "Digital Nomad". El călătoreşte în lumea întreagă şi împărtăşeşte fanilor săi de pe Twitter experienţele pe care le trăieşte în diverse destinaţii de pe Glob, publicând pe această platformă de microblogging numeroase fotografii şi comentarii.

De o săptămână, el se află la Bucureşti, unde filmează un documentar. S-a declarat impresionat de farmecul Capitalei României, în care arhitectura "Micului Paris" se împleteşte armonios cu influenţele otomane. A vizitat Centrul Vechi, Ateneul Român, s-a plimbat pe malurile Dâmboviţei, s-a declarat cucerit de sarmalele româneşti şi de bisericile străvechi.

Întrucât echipa de filmare a sosit cu o întârziere de o zi, el a început să descopere oraşul singur, pe jos, cu aparatul de fotografiat în mână, fiind impresionat de arhitectura locală.

Andrew Evans a fost cucerit de frescele din Biserica Stavropoleos, o oază de linişte din centrul aglomerat al oraşului, dar şi de faţada recent renovată a spitalului Colţea.

A vizitat o piaţă de legume din Bucureşti, unde "o bunică" l-a învăţat câteva cuvinte în limba română şi a constatat că usturoiul se vinde foarte bine în "Ţara lui Dracula". Poetul Mircea Dinescu l-a învăţat câteva reţete tradiţionale româneşti, vechi de câteva secole.

Jurnalistul american a vizitat şi Caru' cu Bere, pe care l-a descris în cuvintele următoare: "Construit în 1899, decorat în auriu, acest restaurant nu a fost niciodată închis, în pofida istoriei turbulente a României din secolul al XIX-lea".

Şi-a făcut un selfie lângă statuia lui Vlad Ţepeş, "domnitorul român din secolul al XV-lea căruia îi plăcea cu adevărat să omoare turci".

Preparatele culinare pe care "nomadul digital" le-a apreciat cel mai mult au fost sarmalele, "care trebuie servite cu mămăligă şi multă smântână", şi mustul din struguri albi.