Ingredientele descoperite in bere pot ajuta la lupta impotriva cancerului, scrie Daily Star. Mai exact, hameiul folosit pentru a-i da savoare berii contine proprietati anti-cancer.

Cercetatorii de la Universitatea din Idaho lucreaza pentru a extrage componentele si sa descopere un mod de a le crea sintetic in laborator.

Dr Kristopher Waynant, cel care conduce proiectul, spune: "Cand cercetatorii extrag chimicalele ajutatoare din hamei, mai intai trebuie sa determine daca au separat componentele specifice de care sunt interesati. Dar daca poti sa-ti dai seama cand sa creezi aceste componente de la zero, stii ca sunt cele bune" spune acesta.

Dr Kristopher si cercetatorul Lucas Sass au inceput sa faca progrese: "Au existat multe incercari si esecuri, insa suntem entuziasmati ca am gasit o abordare care functioneaza" a mai spus doctorul.

Alte cercetari au mai gasit si alte moduri in care berea aduce beneficii sanatatii. Bautura foarte populara poate reduce riscul de diabet si Alzheimer, poate preveni cataracta si chiar sa vindece insomnia.