Deși cravata modernă, așa cum o cunoaște acum fiecare bărbat care dorește să fie elegant, a apărut după 1920, istoria cravatei a început din secolul XVII, când regele Louis XIII a angajat o trupă de soldați din Croația care purtau o bucată de îmbrăcăminte în jurul gâtului ca parte a uniformei lor. Regele a realizat oportunitatea și a numit articolul de îmbrăcăminte ”La Cravate”.

Papionul a fost definit de-a lungul anilor ca fratele mai mic al cravatei, obiectul care a apărut dintr-o întâmplare în perioada în care cravata avea patru noduri. Drept urmare, nu a fost ușor de acceptat de către toți bărbații; ba chiar la început era asociat doar cu arhitecții, avocații, profesorii sau chelnerii.

Și atunci ce alegi?

Papioanele te ajută, în general, să ieși în evidență mai mult decât o cravată. Majoritatea bărbaților care poartă papion par mai prietenoși, mai amuzanți și, datorită persoanelor publice care au purtat, mai inteligenți. Creativitatea ta poate fi ușor testată când decizi să porți un papion datorită variației de modele, culori și stiluri.

Când poți purta un papion?

Răspunul este simplu: oricând. Purtarea unui papion este mult mai nuanțată decât alegerea unei cravate și trebuie tratată cu mai mare atenție. ”Cheia purtării” cu succes a unui papion este să fii cumpătat și să alegi un model cât mai elegant, cu excepția cazului în care vrei să fie elementul tău de brand.
Pentru costume poți purta maro, negru sau gri, în timp ce pentru cămăși poți opta pentru un tip de albastu sau de alb.

Papion barbat

Deoarece de multe ori costumul este unul clasic, conservator, papionul este ocazia de a face o ”declarație” celor care te însoțesc. Astfel poți adăuga niște dungi modelului, iar odată ce te simți confortabil, îndrăznește să fii creativ cu bulinele sau desenele. Este un elemente atât de mic de îmbrăcăminte că este acceptabil să iasă în evidență.

Dar...poți da greș cu o cravată?

Cravata este un element atât de comun, în ultimii ani, încât a ajuns să fie accesibilă pentru orice ocazie. Totuși, îți recomandăm să eviți cravata la prima întâlnire – mai bine păstrează sacoul și menține stilul casual. Astfel o să fii tipul care s-a gândit suficient de mult încât să poarte un sacou, dar s-a simțit suficient de comod încât să nu poarte o cravată.

Într-o idee cât mai scurtă, dacă vrei să te simți cât mai sigur pe tine: alege ce simți că ți se potrivește, dar fii creativ. E adevărat că modelele sunt tot mai diverse, dar și sursele de informare sunt tot mai diverse, așa că nu te teme să îți întrebi prietena sau colega de muncă sau chiar pe colegul pe care l-ai observat că a diversificat culorile la ultimele evenimente de business.