“Mars One”, cum se numeste proiectul, isi propune sa populeze Marte incepand cu anul 2023. In ciuda unor semn de intrebare, ca de exemplu: Vor fi suficienti bani pentru ca ideea sa fie pusa in practica? Vor rezista oamenii la atmosfera martiana?, peste 30.000 de americani au aplicat dornici sa isi schimbe adresa din buletin.

Cum se face inscrierea:

Toti cei care au implinit 18 ani pot sa isi incerce norocul. In afara unor acte de completat, acestia trebuie sa achite si o mica taxa, mai mult simbolica, stabilita in functie de tara de origine a aplicantului: pentru americani este, de exemplu, 38$, in vreme ce pentru mexicani 15$. 

Costurile colonizarii se ridica la 6 miliarde de dolari:

Prima misiune pe Marte va costa aproximativ 6 miliarde de $, bani care vor veni din sponsorizari si din drepturile de autor de pe urma filmarilor expeditiei.

Fiecare individ va purta cu el un bagaj cu provizii si echipamente. De asemenea, si capsulele in care se va calatori vor fi integrate in habitatul martian.

“Cu toate ca ne va lua sute de ani, incet-incet vom creea o atmosfera similara cu cea de pe Pamant”, declara reprezentantii Mars One.

Pericolele la care se expun cei ce vor sa scrie istoria colonizarii Planetei Rosii

Ce recomanda NASA:

Pentru a isi proteja astronautii de radiatiile din spatiu, cei de la NASA recomanda participarea acestora in misiuni nu mai lungi de 500 de zile. Problema este insa aceea ca numai drumul pana pe Marte va expune turistii spatiali la radiatii la nivelul maxim admis mentionat mai sus. Ce se va intampla cu oamenii odata ajunsi acolo?

Initiatorii "Mars One" sunt optimisti. Inainte de toate insa, vor trimite in recunoastere un barbat si o femeie, in 2018. Acestia vor fi singurii care se vor intoarce pe Pamant.

Chiar daca nastrusnica idee va fi dusa sau nu la bun sfarsit, cei care au dat viata proiectului au adunat in buzunare sute de mii de euro.

Printre cei peste 100.000 de inscrisi se numara si 7 romani.Te poti inscrie si tu aici: