Recipientele sunt lucrate cu migala, de artisti in sticlarie si in arta bijuteriei, si fiecare este asezat intr-o rama de lemn, alaturi de o lingurita de argint, ca la marile curti boieresti.

Dulceata din fructe de padure, dar si din faimosul rubarbar de la Saschiz ori Viscri, l-a cucerit de cativa ani pe printul Charles.
Iar mierea din florile salbatice, crescute prin pajistile si livezile Transilvaniei, a poposit de mult pe mesele de la curtea Angliei.

Iata ca o fundatie a reusit sa atraga atentia asupra dulceturilor parfumate din zmeura si mure chiar si celor mai pretentiosi degustatori, la Paris. Iar modul de prezentare e de mare clasa.

Editia este limitata: vor fi doar 1001 de produse, ca in basmele orientale. Un artist sticlar a creat, in fabrica lui de langa Sibiu, recipiente unicat.

Intr-un astfel de vas fructele par si mai savuroase. Minunate sunt si linguritele din argint masiv, produse in atelierul unui bijutier din Turda.

Primul recipient a fost cumparat de un avocat englez care locuieste la Paris de cativa ani si e hotarit acum sa isi petreaca o vacanta si in Transilvania.

Fundatia vrea sa realizeze, in curand, si amfore din sticla, pentru siropuri naturale din fructe. Iar pentru fiecare vanzare s-a angajat sa planteze cate 5 stejari.

Sursa: Stirileprotv.ro