"E cumva lipici? Ce faci acolo?" întreabă nedumerit unul dintre "cobai" când artistul make-up profesionist se apropie de el cu un mascara, scrie dailymail.co.uk.

Noua experienţă începe aparent inofensiv pentru cei cinci, în timp ce li se aplică fond de ten doar pe jumătate de faţă. "E ca un masaj", spune unul dintre ei.

"E ca o versiune mai puţin dureroasă a mersului la dentist", spune altul, în timp ce un al treilea se plânge că i se pare că devine "mai scârbos".

Adevărata provocare apare când cei cinci sunt confruntaţi cu experienaţa machiajului la ochi pentru prima oară.

"Văd pensula în ochiul meu şi vreau doar să mă dau afară din calea ei", exclamă unul dintre ei, ferindu-se de instrument.

"E cu siguranţă ciudat", spune un altul. "Pot să spun doar, ca să se ştie, că nu mă mai simt bine în pielea mea?"

"De fiecare dată când privesc în sus, trebuie să îmi deschid gura", observă un bărbat, în timp ce altul are senzaţia că timp de 10 minute cineva l-a împuns insistent în ochi.

În momentul în care trebuie să privească propria transformare în oglindă, reacţiilea variază de la fascinaţie la groază. "Vai, cred că arăt ca mătuşa mea", spune unul dintre bărbaţi, în timp ce altul se minunează de cât de mult poate machiajul să îi altereze trăsăturile.

Oricât de ciudat li s-ar putea părea, un studiu recent a descoperit că bărbaţii care frecventează site-urile matrimoniale sunt de trei ori mai predispuşi să contacteze femei care poartă machiaj în fotografiile lor.

"Dacă bărbaţii ar trebui să se machieze ca să facă sex, probabil că ar face-o", se gândeşte unul dintre bărbaţi.

"Am învăţat că este o mare povară", a fost concluzia altuia în legătură cu întregul proces de machiat.